dsc04945Jautienos salotos vakarienei – labai lieknas ir sveikuoliškas pasirinkimas, dėl kurio nereikės jaudintis net ir toms, kurios svajoja atsikratyti vieno kito kilogramo. Mes jas mėgstame netgi ne dėl to – mums tiesiog patinka toks gaivus vakaro patiekalo variantas (o ir vyrai nezirzia, juk yra jų taip mėgstamos jautienos).

Jau ne pirmą kartą mums virtuvėje labai padeda „Bonduelle“ gaminiai. Mes naudojame tiek garuose virtus avinžirnius, lęšius ar pupas, tiek traškiuosius kukurūzus. Jie yra tiesiog tobuli įvairiausių salotų ir troškinių palydovai.

REIKĖS (2 asmenims):

2 jautienos didkepsnių (apie 300 g mėsos);

mėgstamų salotų;

2 pomidorų;

2 nedidelių agurkų;

saujos juodųjų alyvuogių;

saujos konservuotų kukurūzų (mes naudojome „Bonduelle“);dsc05011½ avokado;

1 raudonosios saldžiosios paprikos;

2 v. š. medaus;

druskos;

pipirų;

2 v. š. alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS:

  1. Iškepkite didkepsnius: keptuvėje išlydykite šaukštelį aliejaus ir gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite kepsnius, pakepkite kelias minutes, apverskite ir dar kelias minutes pakepkite. Iškepus pabarstykite pipirais, druska ir leiskite pastovėti 5 min.
  1. Papriką supjaustykite į maždaug šešias dalis, apipilkite medumi, druska, pipirais, užpilkite šlakelį aliejaus, viską gerai išmaišykite. Papriką dėkite kepti į keptuvę, kur kepė mėsa, uždėkite dangti ir leiskite pasitroškinti kokias 3-4 minutes, nuimkite dangtį ir dar pakepkite kelias minutes ant nedidelės kaitros (kol paprika suminkštės, bet neišteš).
  2. Lėkštėje dėliokite visus supjaustytus žalumynus, berkite alyvuoges bei kukurūzus, ant viršaus „patupdykite“ riekelėmis pjaustytą mėsą ir paprikos gabalėlius.
  3. Paruoškite salotų padažą: sumaišykite 1 v. š. medaus, aliejų, druską, pipirus ir citrinos sultis. Padažą pilkite ant salotų. Skanaus!dsc04950Salotoms visada sakančios TAIP,

Lieknos Bitės