foto maisto4

Mieli Lieknų Bičių draugai ir draugės,

šiandien mes laimingos lyg per gimtadienį, nes mūsų feisbuke jau 4000! Nors startavome vos prieš dvi su puse savaitės, tačiau labai greitai radome kelią į  norinčių liekniau, sveikiau ir skaniau gyventi žmonių širdis.

Kaip tokia šventė be sveikuoliško užkandžio? Ant mūsų stalų šiandien puikuojasi baklažanų suktinukai. Jie tiks ir norinčioms kelių kilogramų atsikratyti mūsų draugėms, ir kvapnų, skanų bei gražų maistą mėgstančioms šeimininkėms.

REIKĖS:

1 didelio baklažano;

150 g saldaus pieno sūrio.

Padažui:

3 pomidorų;

5 pievagrybių.

GAMINIMAS:

Baklažaną supjaustyk plonomis riekelėmis ir pamerk į stipriai pasūdytą vandenį pusei valandos. Sūrį supjaustyk kiek įmanoma plonesnėmis riekelėmis. Baklažaną nusausink ir kepk orkaitėje, kol riekelės suminkštės ir susiplos, bet nepradės skrusti. Ištrauk iš orkaitės, ant jų dėk sūrį ir suvyniok į ritinėlį, kepk orkaitėje dar apie 10 min. Patiek su padažu. Padažui paruošti 1 v. š. ghee sviesto pakepink pievagrybius, sudėk kubeliais pjaustytą pomidorą, druskos , pipirų, įpilk šlakelį vandens ir troškink, kol viskas suminkštės.

Pažadam, kad ir toliau kasdien jus lepinsime bei stebinsime, dovanosime mūsų išbandytus patiekalus ir kartu sieksime sveikesnio gyvenimo. Juk savo tikslų visada lengviau pasiekti, kai šalia yra bendraminčių. 🙂

Dėkojame kiekvienam atskirai ir visiems kartu!

Šventiškai nusiteikusios,

Lieknos Bitės