OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, mielos ragautojos ir skanautojos!

Ar pastebėjote, kada daugiausiai prisivalgome visokių nesąmonių? Būtent! Kai svečiuojamės arba laukiam svečių. Vienas, antras, trečias sumuštinukas… Keli traškučiai. Užtepėlės, pyragaičiai, rūkyti skanėstai. Viską užpilam taure ar dviem gėrimo su laipsniais. Ir prašom – išsipūtęs pilvas bei sąžinės graužatis, kad ir vėl negalėjai atsispirti pagundoms.

Mes sakom, kad tokiais atvejais tiesiog reikia pradėti nuo savęs. Mesk į šalį tą čipsų pakelį, atgręžk nugarą rūkytoms dešroms, ir pasigamink labai gardžių, bet visai nenuodėmingų užkandžių. Vieną tokių jau seniai pamėgo mūsų abiejų šeimos – tai sūrio ir brokolio kukulaičiai. Tiks ir prie arbatos, ir prie alaus taurės.

Jei susibėgimams su draugais pasirinksite šią užkandėlę, kitą dieną galėsite džiaugtis lengvu ir laimingu skrandžiu, gera savijauta. Ir nebus baisu pažvelgti į veidrodį, nes pilvukas visada bus lieknas it lenta. Tikra kiekvienos moters svajonė. Ir ne tik! Štai mūsų vyrukai irgi susirūpino savo kūno formomis, kurios, būkim biedni, bet teisingi, kiek papilnėjo po žiemos. Tai jie ne tik sportuoti pradėjo, bet ir

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

įsijungė į mūsų sveikos mitybos ratą. Štai maniškis vakar pareiškė: „Noriu neriebių vakarienių!“ Nors kelis kartus paprašiau pakartoti, nes netikėjau, kad tai, ką girdžiu, yra tiesa, negalėjau iš džiaugsmo nustygti vietoje. Labai rimtu veidu atsakiau: „Sakai, reikia? Gerai, bus!“ Juk dviese įpročius keisti daug lengviau! Taigi, šie brokolio ir sūrio kukulaičiai tiks ne tik laukiant svečių, bet ir nekaloringai vakarienei.

REIKĖS:

1 brokolio;

50 g fermentinio sūrio;

1 kiaušinio;

3 šaukštų džiūvėsių;

1 svogūno.

GAMINIMAS:

Pasūdytame vandenyje apvirk žiedynais išskaidytą vieną brokolio galvą (ją virk apie 8 minutes.). Kubeliais supjaustyk svogūną, pakepink. Išvirusius brokolius pasmulkink su virtuviniu kombainu (arba tiesiog sutrink su šakute). Įmušk kiaušinį, įtarkuok 50 g sūrio, sudėk svogūnus ir džiūvėsius. Suformuok rutuliukus, juos kepk orkaitėje apie 40 min. Patiek su mėgstamu švelniu padažu.

Kaip sako Indrė, kartais galima pagudrauti ir patiekale panaudoti vieną ar kelis ne tokius sveikus produktus (šiuo atveju tai džiūvėsius), kad bendrame rezultate skanautume ne kokius kaloringus užkandžius, o daug sveikesnius – iš daržovių – patiekalus.

Balius ir fiestas labai mėgstančios,

Lieknos Bitės