OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, lieknesnio ir sveikesnio gyvenimo trokštančios mūsų skaitytojos,

tikriausiai ir jums būna tokių dienų, kai viduje tarsi du riteriai kaunasi noras atsikratyti kelių kilogramų ir bandymas vyrą pamaloninti skania vakariene. Gi grįžta žmogus po sunkios darbo dienos ir nori rimtai užkąsti, o ne salotos lapą ar morką griaužti. Mūsų šeima, o ypač vyriškoji jos pusė, kaip tikri žemaičiai, labai mėgsta keptas bulves, o dar jei su kastiniu… Leidžiame sau jomis mėgautis gana dažnai, nes sveikasis jų variantas nė trupučio nenusileidžia riebiajam.

Taigi, šį kartą griauname labai populiarų mitą, kad bulvės yra tukinantis produktas ir jų reikėtų atsisakyti. Visiškos babyčių pasakos! Jas valgyti ne tik galima, bet ir labai naudinga mūsų lieknėjančioms figūroms. Tiesiog reikėtų atsiminti kelias taisykles, susijusias su bulvinių patiekalų gaminimu. Jas valgykite kaip pagrindinį patiekalą, o ne garnyrą. Pastarajam rinkitės šviežias daržoves, raugintus kopūstus ir pan. Stenkitės jas tinkamai paruošti: virkite su lupenomis arba kepkite orkaitėje. Jokiu būdu jų nepervirkite, tegul būna kietos – tokios, kad būtų ką kramtyti. Taip pat, kaip ir su visomis kitomis daržovėmis, laikykitės sezoniškumo principo: kuo bulvės šviežesnės – tuo jos naudingesnės. Tad netaupykite jų visą žiemą, geriau skanaukite jau ankstyvą rudenį.

REIKĖS:

kelių bulvių;

aliejaus;

pusės ilgavaisio agurko;

grūdėtos varškės;

200 g graikiško jogurto;

svogūnų laiškų;

prieskonių.

GAMINIMAS:

Bulves nulupk ir supjaustyk skiltelėmis, pagardink prieskoniais ir šlakeliu aliejaus, išmaišyk, dėk kepti į orkaitę, kol apskrus. Padažui agurką supjaustyk šiaudeliais, sudėk grūdėtą varškę, kelis šaukštus graikiško jogurto, svogūnų laiškus, druskos, pipirų ir viską išmaišyk.

Patikėkite mūsų žodžiu, ši vakarienė nors ir labai paprasta, bet tikrai nėra prasta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

. Tiesiai šviesiai tariant: subalansuota tikro lietuvio skrandžiui ir skoniui.

Mėgstančios palepinti savo vyrus,

Lieknos Bitės