dsc07654Mūsų namuose blynai tikrai nėra retas patiekalas. Juk vienas, du, trys ir patiekalas jau ant stalo. Beje, su jais labai paprasta, nes kaskart galima receptą pakeisti pagal tai, kas yra šaldytuve. Pastaruoju metu laikomės tik  vienos taisyklės – dalį miltų pakeisti avižiniais dribsniais.

REIKĖS:

2 bulvių;

1 nedidelės saldžiosios bulvės;

1 morkos;

1 nedidelės cukinijos;

1 nedidelio svogūno;

2 v. š. avižinių dribsnių (mes naudojome „Dobele“);

2 v. š. miltų;

druskos;

pipirų;

1 kiaušinio

GAMINIAMS:

  1. Visas daržoves nulupame ir sutarkuojame per „borokinę“ tarką.
  2. Į masę mušame kiaušinį, dedame miltus, avižinius dribsnius, beriame druską ir pipirus. Viska išmaišome iki vientisos tešlos.
  3. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su ghee sviestu.
  4. Patiekiame su varškės ir graikiško jogurto padažu.

dsc07660Ne tik skanių, bet ir greitų patiekalų gerbėjos,

Lieknos Bitės