dsc05045Mes šį patiekalą labai mėgstame dėl kelių priežasčių – jį pagaminti užtrunkame vos kelias minutes ir jis daug sveikesnis nei įprasti miltiniai blynai, juk sudėtyje tik daržovės ir kiaušinis. Įprastai prie šių blynų užtruktume ilgiau, nes reikėtų iš vakaro užmerkti ir ilgokai virti lęšius, tačiau mes vis dažniau renkamės „Boduelle“ garuose virtas daržoves. Jos visada puikaus skonio ir palengvina mūsų kasdienybę.

REIKĖS:

stiklinės virtų lęšių (mes naudojome „Bonduelle“);

 didelės morkos;

 kiaušinio;

druskos;

pipirų;

1 v. š. ghee sviesto kepimui

GAMINIMAS:

  1. Morką sutarkuokite ir dėkite į maistinį smulkintuvą kartu su lęšiais, įmuškite kiaušinį ir įberkite druskos bei pipirų.
  2. Keptuvėje įkaitinkite ghee sviestą ir joje kepkite norimo dydžio blynus. Atminkite – dėl to, kad juose nėra miltų, jie gana trapūs, tačiau tai jų skonio visai nesugadina.
  3. Blynelius galite valgyti su šviežiomis daržovėmis ir graikišku ar natūraliu jogurtu.dsc05044Skanių atradimų linkinčios,

Lieknos Bitės