Mes su vyru retai kada virtuvėje sukiojamės kartu. Jo specializacija – sudėtingi tradiciniai patiekalai, o štai aš mėgstu gaminti greitus, tačiau originalius patiekalus ir beveik niekada negaminu to paties patiekalo antrą kartą, man tiesiog labai patinka maisto gaminimą paversti kūrybiniu procesu. Šį kartą jums siūlau pasigaminti puikiai atrodančius spagečių ir baklažanų suktinukus su natūraliu pomidorų padažu.

REIKĖS:

Spagečių apie 200 g (rinkomės Dobele);

2 pomidorų;

nemažo baklažano;

1 skiltelės česnako;

kelių riekelių sūrio.

GAMINIMAS:

  1. Makaronus išvirkite.
  2. Bakalžanus supjaustykite išilgomis juostomis, pabarstykite druska ir leiskite pastovėti 10 minučių, kad pasišalintų vanduo.
  3. Pomidorus ir česnaką pasmulkinkite, užpilkite nedideliu kiekiu vandens ir patroškinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Išvirus sutrinkite.
  4. Į baklažanų juosteles dėkite šakute susuktą makaronų žiuželį, šaukštą pomidorų padažo, užlenkite baklažano kraštelius ir persmeikite smeigtuku. Pašlakstykite padažu ir kepkite, kol baklažanas pradės rusti, baigiant kepti pabarstykite tarkuotu sūriu.

Spalvingi linkėjimai,

Lieknos Bitės