img_20180124_133218_resized_20180125_120416502Šį kartą papasakosime apie nuostabaus skonio garnyrą, kuris tinka prie visko: mėsos, žuvies, daržovių patiekalų ar tiesiog prie kepto kiaušinio. Korėjietiškai paruošti burokėliai traškūs, kvapnūs ir su aštriu skoniu, kuris taip tinka žiemos patiekalams. Recepto pačios negalvojome ir ilgai neieškojome, nes jau ne kartą girdėjome, kad vienas geriausių – mūsų mėgstamos „Beatos virtuvės“. Taigi, šiandien dalinamės ir mes šiuo receptu ir jus patikiname – rezultatas tiktai puikus bei vertas ir jūsų pabandymo.

REIKĖS:

4 nemažų žalių burokėlių;

50 ml balto vyno acto;

druskos;

100 ml aliejaus;

2 svogūnų;

4 skiltelių česnako;

nedidelės  maltos aitriosios paprikos;

grūstos kalendros (tinka ir malta)

GAMINIMAS:

  1. Burokėlius sutarkuokite ar supjaustykite šiaudeliais.
  2. Tarkuotus burokėlius užpilkite actu, pagardinkite druska, sumaišykite ir palikite bent pusvalandžiui pastovėti.
  3. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepkite įkaitintame aliejuje. Po kelių minučių, svogūnams suminkštėjus, juos išimkite (jų daugiau nereikės).img_20180124_133235_resized_20180125_120417291
  4. Česnakus išspauskite ant burokėlių, pabarstykite aitriąja paprika, kalendra ir užpilkite karštu aliejumi. Viską gerai išmaišykite ir atvėsinkite. Štai ir puikus garnyras ant jūsų stalo!

Recepto šaltinis: „Beatos virtuvė“

Su džiugesiu pasidalinančios geriausiais atrastais receptais,

Lieknos Bitės