Vasarą taip lengva mėgautis daržovėmis. Žaliomis ar patalpintomis į visus jūsų šeimos patiekalus. O ir pagaminti jas taip greita. Tad nieko nelaukime, nes šviežių gėrių sezonas netruks prabėgti!

REIKĖS:

1 š. alyvuogių aliejaus,

1 svogūno,

saujos šviežių špinatų,

4 kiaušinių,

100 ml miltų (aš įprastus maišiau su puse kiekio pilnagrūdžių),

300 ml pieno,

1 š. kepimo miltelių,

saujos slyvinių pomidorų (mes labai mėgstame Kietaviškių),

100 ml smulkintos fetos

GAMINIMAS:

  1. Ant alyvuogių aliejaus pakepinkite pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Sudėkite smulkintus špinatus ir pakaitinkite apie minutę, kol vos išsileis. Leiskite atvėsti.
  2. Sumaišykite kiaušinius, miltus, kepimo miltelius į vientisą plakinį, supilkite pieną, svogūnus, špinatus ir vėl išmaišykite.
  3. Masę supilkite į kepimo formą, ant viršaus barstykite fetą ir sudėliokite per pus pjaustytus pomidorus taip, kad jų viršus liktų iškilęs.
  4. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.

Daržovėmis pilvus kemšančios,

Lieknos Bitės