Vasarą taip lengva mėgautis daržovėmis. Žaliomis ar patalpintomis į visus jūsų šeimos patiekalus. O ir pagaminti jas taip greita. Tad nieko nelaukime, nes šviežių gėrių sezonas netruks prabėgti!
REIKĖS:
1 š. alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
saujos šviežių špinatų,
4 kiaušinių,
100 ml miltų (aš įprastus maišiau su puse kiekio pilnagrūdžių),
300 ml pieno,
1 š. kepimo miltelių,
saujos slyvinių pomidorų (mes labai mėgstame Kietaviškių),
100 ml smulkintos fetos
GAMINIMAS:
- Ant alyvuogių aliejaus pakepinkite pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Sudėkite smulkintus špinatus ir pakaitinkite apie minutę, kol vos išsileis. Leiskite atvėsti.
- Sumaišykite kiaušinius, miltus, kepimo miltelius į vientisą plakinį, supilkite pieną, svogūnus, špinatus ir vėl išmaišykite.
- Masę supilkite į kepimo formą, ant viršaus barstykite fetą ir sudėliokite per pus pjaustytus pomidorus taip, kad jų viršus liktų iškilęs.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
Daržovėmis pilvus kemšančios,
Lieknos Bitės