Jau pasakojome jums apie nerealaus skanumo smidrus, kuriuos jau antrus metus įsigyjame iš Švieži šparagai/smidrai. Jų gėrybės visada pakeri kokybe, smidrai ilgai išsilaiko šviežūs, nesuvysta, neturi jokio nemalonaus kvapo, kas dažnai pasitaiko perkant parduotuvėje. Tiesa, juos laikome įsukę sudrėkintose vienkartinėse servetėlėse. Iš smidrų ruošiame įvairiausius patiekalus: kiaušinienę, rytinę kruopų košę, o šį kartą ir minkštutėlį apkepą.
REIKĖS
pundelio šparagų,
500 g grūdėtos varškės su skysčiu,
4 kiaušinių,
50 g sūrio,
2 pomidorų.
GAMINIMAS
- Šparagus trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje.
- Inde išplakite kiaušinius, įmaišykite varškę, tarkuotą sūrį, šiek tiek pasūdykite.
- Kepimo inde išdėliokite smidrus, užpilkite paruoštu plakiniu, o ant viršaus išdėliokite pomidorus.
- Kepkite 40 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Pavasario vitaminus kolekcionuojančios,
Lieknos Bitės