Jau pasakojome jums apie nerealaus skanumo smidrus, kuriuos jau antrus metus įsigyjame iš Švieži šparagai/smidrai. Jų gėrybės visada pakeri kokybe, smidrai ilgai išsilaiko šviežūs, nesuvysta, neturi jokio nemalonaus kvapo, kas dažnai pasitaiko perkant parduotuvėje. Tiesa, juos laikome įsukę sudrėkintose vienkartinėse servetėlėse. Iš smidrų ruošiame įvairiausius patiekalus: kiaušinienę, rytinę kruopų košę, o šį kartą ir minkštutėlį apkepą.

REIKĖS

pundelio šparagų,

500 g grūdėtos varškės su skysčiu,

4 kiaušinių,

50 g sūrio,

2 pomidorų.

GAMINIMAS

  1. Šparagus trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Inde išplakite kiaušinius, įmaišykite varškę, tarkuotą sūrį, šiek tiek pasūdykite.
  3. Kepimo inde išdėliokite smidrus, užpilkite paruoštu plakiniu, o ant viršaus išdėliokite pomidorus.
  4. Kepkite 40 min. 180 laipsnių orkaitėje.

Pavasario vitaminus kolekcionuojančios,

Lieknos Bitės