OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikinamės su rudeninį derlių naikinančiomis mūsų skaitytojomis!

Šiandien dalinamės dar vienu receptu, kuris buvo publikuotas el. žurnale „Debesys“.

Daugeliui žmonių labai sunku kasdien suvalgyti pakankamai daržovių, tad mes siūlome pyragą, kuriame telpa beveik vienas kilogramas daržovių!

REIKĖS:

4 nedidelių cukinijų

5 vidutinio dydžio pomidorų

2 skiltelių česnako

½ svogūno

2 valg. š. ghee sviesto

100 g saldaus pieno sūrio

žiupsnelio druskos

pipirų

Tešlai:

200 ml kvietinių miltų

110 g sviesto

žiupsnelio druskos

1 kiaušinio trynio

GAMINIMAS:

  1. Paruoškite tešlą: sumaišykite druską su miltais, į juos berkite kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir maišykite pakapodami šakute, kol gausite pupų dydžio gabalėlius. Įpilkite 50 ml šalto vandens ir viską išminkykite, sudėkite į maišelį, suformuodami disko formos tešlos gabalėlį, palikite jį šaldytuve bent vieną valandą.
  2. Česnaką bei svogūną susmulkinkite ir pakepinkite įkaitintame ghee svieste. Jiems suminkštėjus, sudėkite skiltelėmis pjaustytas cukinijas ir dar kelias minutes pakepkite. Sudėkite smulkintus pomidorus ir viską dar šiek tiek patroškinkite pridėję druskos, pipirų. Daržovėms suminkštėjus, palikite viską atvėsti, o atvėsus įmaišykite kubeliais pjaustytus sūrio gabalėlius.
  3. Tešlą iškočiokite į apvalų blyną. Palikdami 3-jų cm laisvo krašto per vidurį sudėkite daržovių įdarą, užlankstykite kraštus, patepkite juos kiaušinio tryniu ir kepkite iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–40 minučių.

Besidžiaugiančios nuostabiomis rudens dienomis,

Lieknos Bitės