OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laba diena, gerbiamosios ir gerbiamieji,

jau tikriausiai pastebėjote, kad Lieknos Bitės visai nebijo bulvių, jei tik jos neišmirkusios aliejuje ir nekemšamos kalnais su mėsiškais riebiais kepsniais. Juk visiškas mitas, kad bulvės yra tukinantis maistas. Visko esmė – kaip jas pagaminame ir su kuo valgome.

Šiandien pas mane svečiuosis net kelios mamytės su mažaisiais savo padaužomis, tad vienbalsiai nusprendėme – mėsos nebus. Kadangi bulvių sezonas jau prasidėjo, ir jų pilni turgeliai, nusprendžiau damas palepinti sočiu, lietuviška prigimtimi alsuojančiu patiekalu. Šis vyniotinis labai lengvutis, gražiai atrodo ir puikaus skonio. Tikrai patiks net vaikams, mat įdarytas varške. Pabandom?

REIKĖS:

3 bulvių;

 3 morkų;

1 svogūno;

2 kiaušinių;

30 g parmezano sūrio

Įdarui:

180 g varškės;

 2 v. š. graikiško jogurto.

GAMINIMAS:

  1. Morkas, bulves sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite kubeliais.
  2. Į daržoves įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
  3. Paruoštą masę krėskite vienu sluoksniu (iki 1 cm storio) ant silikoninio kilimėlio ar kepimo popieriaus lengvai patepto aliejuje ir kepkite apie 30 min. 180 laipsnių orkaitėje.
  4. Paruoškite įdarą: varškę ištrinkite su druska, kitais mėgstamais prieskoniais ir jogurtu.
  5. Išimkite daržoves iš orkaitės, ištepkite varškės mase ir susukite į vyniotini, viršų pabarstykite tarkuotu parmezanu ir dar viską paskrudinkite orkaitėje apie 10 min.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drauges skaniais patiekalais lepinančios,

Lieknos Bitės