OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos, blynų gerbėjos,

ech ta dilema: norime ir skaniai, ir sveikai (kad lašinukai ant pilvo neaugtų). Mes štai neseniai atradome nerealiai skanių blynų receptą, kuris privertė pamiršti visus bulvinius ir miltinius.

Štai vieną dieną niekaip nesugalvojau, ką pagaminti iš vienišai šaldytuve dienas leidžiančio brokolio. O juk mesti tokio aukso vertės dalyko negalėjau. Juk ši daržovė ne tik puikus C vitamino šaltinis (vieno puodelio porcijoje virtų brokolių yra tik 150 kalorijų, tačiau net 100 proc. rekomenduojamos dienos normos vitamino C), turi daug beta karoteno ir folatų, geležies, kalio bei kitų mineralų, bet joje gausu ir gliukozinolatų, kurie yra veiksmingos natūralios vėžį stabdančios medžiagos. Štai skaičiau, kad net įvairūs tyrimai, atlikti maždaug per 20 metų, atskleidė, jog žmonės, kurie valgo daug brokolių, gerokai rečiau serga įvairiomis vėžio ligomis, tarp jų žarnyno, krūties, gimdos kaklelio, plaučių, prostatos, stemplės, šlapimo pūslės ir t.t.

„Duok kokį gerulį receptą iš brokolio, tu jų visą galybę žinai“, paprašiau Indrės.

„Žinau, kaip mėgsti blynus. Kepk juos iš brokolio! Tereikės vos trijų ingredientų,“ – pasiūlė ji ir atsiuntė pačios darytą nuotrauką (ją matote viršuje).

„Ėėėė, gudrauji, netikiu, kad blynai iš brokolio gali būti tokie dailūs, puikios formos ir dar skanūs. Būtinai išbandysiu receptą, kad tave patikrinčiau“, atrašiau jai ir suskubau kepti blynų.

REIKĖS:

2 kiaušinių;

1 brokolio;

75 g tarkuoto fermentinio sūrio.

GAMINIMAS:

Brokolį apvirk pasūdytame vandenyje 8 minutes, nusunk ir susmulkink. Kiaušinius išplak, padruskink, sūrį sutarkuok ir suberk į plakinį, įmaišyk brokolius. Nesvylančią keptuvę vos vos sutepk aliejumi ir ant nestiprios kaitros kepk blynelius. Patiek su graikišku jogurtu.

Blynus, blynelius kepančios,

Lieknos Bitės

P.S. Atminkite, kad brokolį geriau pavirti trumpiau, bet tik nepervirti, nes jis pradeda skleisti gana nemalonų kvapą. Taip pat – perviręs brokolis gali sukelti nelabai malonų uraganą pilve. Tad būkit budrios prie puodų. 🙂

5 KOMENTARAI

  1. Kitas receptas.
    Pakepti ~0.5 pakelio sviesto svogūnus, sezamo sėklas, supilti brokolio kotą, kepant pamaišyti, įdėti paprikos, pabaigoje brokolio žiedus, užberti citrinpipirių, permaišyti ir įmušti kiaušinius, uždengti ir išjungti, leisti pastovėt, kad baltymas nebūtų skystas, o tryniai turi būti skysti. Galima ir sūrio tarkuoti, bet skanu ir be jo 😉

  2. Aciu uz idomu ir naujo skonio recepta. Tik beda, kad isejo kiek per trapus, sunku buvo keptuveje apversti… Ar reikejo daugiau surio ar extra kiausini?

Comments are closed.