OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gerbiamosios ponios ir panelės,

kad ir kokie orai už lango, Lieknos Bitės žino, kad ant grotelių dabar reikia žūtbūt kepti kuo daugiau patiekalų. Ir nebūtinai vien iš mėsos asortimento. Kartais labai smagu pabandyti kažką naujo, pailsėti nuo „sunkaus“ maisto ir atrasti neragautus skonius. Galų gale, tokioms kaip aš, svajojančioms atsikratyti kelių kilogramų, o ne juos užsiauginti, negalima kimšti vien kiaulienos šašlykus ar šonkauliukus. Reikia ieškoti alternatyvų, kaip suderinti du norus: skaniai pavalgyti, pasimėgaujant griliaus sezonu, ir pasaugoti savo kūno linijas.

Dargi pas mus neretai užsuka draugė vegetarė, todėl kol vyrai kerta mėsiškus šašlykus, aš palaikau jai kompaniją ir mėgaujuosi ne ką mažiau gardžiais vegetariškais grilio patiekalais. Sakot, kokių čia jų būna? Nieko nelaukdamos siūlom išbandyti mūsų LABAI pamėgtą – gardųjį cukinijų laivelį su saldaus pieno sūriu. Pažadam, bus paprasčiau nei paprasta: vos keli ingredientai ir 5 minutės darbo.

REIKĖS:

kelių jaunų cukinijų;

fermentinio sūrio;

saldaus pieno sūrio.

Marinatui:

alyvuogių aliejaus;

druskos;

pipirų.

GAMINIMAS:

Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišyk ir jais ištrink per pusę perpjautą ir šiek tiek išskobtu vidumi cukiniją, leisk jai pastovėti kelias valandas. Fermentinį sūrį supjaustyk šiaudeliais, o saldaus pieno sūrį – griežinėliais. Cukinijos vidurį pridėk fermentinio sūrio lazdelėmis, o ant jų patupdyk po saldaus pieno sūrio griežinėlį, viską supakuok į folijos lapelį ir suformuok gniužulą. Kai pasiruoši visus paketėlius, kepk ant laužo apie 15 minučių (jei mėgsti traškią cukiniją – trumpiau, jei minkštesnę – ilgiau).

Neabejoju, kad šios cukinijos jums patik ne mažiau nei mėsa. O jausitės bent kelis kartus geriau ir lengviau. 🙂

Vegetarus draugus pamaitinančios,

Lieknos Bitės