20160408_175856.jpg

Mielos damos, gaminančios sau ir visai šeimai,

tikriausiai jūs, kaip daugelis tikrų lietuvių, negalite gyventi be blynų. Saldžių, mėsiškų, bulvinių, varškinių… Pasirinkimas toks didelis, kad juos gali gaminti nors ir kasdien. Indrė mane įspėjo, kad tradiciniais blynais nereikėtų piktnaudžiauti, mat jie nelabai tinka lieknėjantiems, tačiau aš radau naują ir visai, mano nuomone, nepavojingą receptą.

Jį dar kitaip pavadinau „antros dienos“, nes gaminu tada, kai lieka virtų bulvių. Pamenu, kad panašius kepdavo ir mano močiutė – dailiai apkepę, kvapnūs, purūs ir sotūs, tad puikiai tiks pietums ar sotesnei vakarienei.

REIKĖS:

500 g virtų bulvių;

1 virtos morkos;

200 g neriebios varškės;

1 kiaušino;

žiupsnelio druskos;

žiupsnelio pipirų;

šaukšto aliejaus arba ghi sviesto;

graikiško jogurto padažui.

GAMINIMAS:

Bulves ir morką su šakute sutrink. Į masę įmušk kiaušinį, dėk varškę, druską ir pipirus, viską gerai išminkyk. Drėgnomis rankomis formuok blynelius ir kepk juos keptuvėje įkaitintame aliejuje ar ghi svieste. Valgyk su graikišku jogurtu. Kad blynai lėkštėje nebūtų tokie vieniši, juos valgyk su šviežiomis daržovėmis.

Blynus valgančios ne tik per Užgavėnes,

Lieknos Bitės