cukiniju apkepas su antiena

Draugai ir draugės,

šiandien su jumis sveikinamės ypač geros nuotaikos, nes jūsų feisbuke jau 11 tūkstančių. Oho! Pačios negalime atsistebėti, kaip greitai auga jūsų ratas. Mes gyvuojame vos 4 mėnesius, o čia jau tiek žmonių, besidominčių mūsų patiekalais ir sveikos gyvensenos patarimais.

Nemiegam ant laurų ir skubam jums gaminti. Kadangi cukinijų dabar pat pikas, tai su jomis ir gaminame. Apkepui nenaudojame riebių grietinės ar sviesto padažų, o į pagalbą pasitelkiame natūralų jogurtą ir speltos miltus (čia naujausias ir geriausias mūsų atradimas kulinarijos pasaulyje).

Kviečiame ir jus paragauti mūsų labai mėgstamo cukinijų apkepo! Skanaus, draugai!

REIKĖS:

4 mažų cukinijų;

 250 ml natūralaus jogurto;

1 kiaušinio;

 2 v. š. speltos miltų;

100 g saldaus pieno sūrio (arba mocarelos);

50 g sūdytos-parūkytos antienos filė (mes naudojome „KITCHEN me“)

GAMINIMAS:

  1. Cukinijas sutarkuokite, pagardinkite druska ir pipirais, palikite stovėti 5 min. Po to cukinijas perkelkite į kiaurasamtį ir gerai nuspauskite skystį.
  2. Jogurtą, kiaušinį ir miltus išplakite, sūrį sutarkuokite, galite įdėti šiek tiek mėgstamų prieskonių, ar lengvai pabarstyti druska.
  3. Kepimo skardoje sluoksniuokite ½ cukinijų, ant jų ½ sūrio, ¼ padažo, tada likusias cukinijas, padažą, ant jų dėliokite parūkytos antienos gabalėlius ir kepkite uždengę aliuminio folija apie 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  4. Pabarstykite sūriu ir dar kepkite apie 15 min.

Didžiuliu draugų būriu besidžiaugiančios,

Lieknos Bitės