OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laba diena – graži, saulėta ir labai smagi diena,

ar vasara, ar žiema, mūsų virtuvių neapleidžia blynai. Visokiais pavidalais, skoniais, garnyrais ir gaminimo būdais jie karaliauja mūsų lėkštėse. Čia, matyt, lietuviškame kraujyje taip užkoduota, kad be blynų mes tiesiog negalime. Kaip pabosta tradiciniai, tie saldieji, į pagalbą šaukiamės visas kūrybiškumo mūzas ir bandome naujus receptus.

Šį kartą  sveikuoliais paversime tradicinius cukinijų blynus. Įprastai juos kepdavau tiesiog į miltinių blynų tešlą įmaišydama tarkuotų cukinijų, tačiau visai neseniai perskaityta knyga apie kviečius ir jų tukinantį poveikį, privertė mane paieškoti naujo cukinijų blynų recepto. Ir štai jis!

Jo ypatinga paslaptis ta, kad pašaliname iš cukinijų didelę dalį vandens, taigi ir miltų reikia labai mažai, o taip sutaupome gausybę kalorijų. Paprastas, bet ne prastas būdas, kaip suvartoti mažiau kalorijų ir džiaugtis gražiomis formomis.

REIKĖS:

800 g cukinijų;

40 g miltų;

druskos;

ghee sviesto;

1 kiaušinio.

GAMINIMAS:

Cukiniją sutarkuok stambia tarka, dėk į kiaurasamtį, pabarstyk druska, išmaišyk ir palik 15 minučių, kad sultys išvarvėtų. Nuvarvėjusias cukinijas tiesk ant popierinių servetėlių ir uždėjusi ant viršaus dar kelias servetėles dar kartą nuspausk sultis. Įmušk kiaušinį, miltus, viską išmaišyk ir kepk ant nedidelio kiekio ghee sviesto, kol apskrus iš abiejų pusių.

Kasdien naujų receptų ieškančios,

Lieknos Bitės

2 KOMENTARAI

  1. Jūsų receptukai labai nuostabūs… Ačiū už rūpestį, kad būtume būtume ir sotūs, ir liekni…😀

Comments are closed.