dsc06737Tikriausiai, mes nesame vienintelė šeima, kurios nariai mėgsta kiek skirtingus patiekalus arba patiekalų ingredientus. Na, pavyzdžiui, mano vyras visada nori mėsos. Aš – vakarienės lėkštėje visai jos netrokštu. Dukrytė – nepageidauja svogūnų, kurie mums patinka. Manote, kad gaminu tris skirtingus patiekalus? Tikrai NE. Štai mano gudrybė, kaip vienu patiekalu pamaitinti visą šeimą.dsc06739REIKIA:

2 vidutinio dydžio bulvių;

1 cukinijos;

2 pomidorų;

saujos žirnelių;

1 svogūno;

100 g virto kalakutienos kumpelio;

100 g jūsų mėgstamo sūrio (mes naudojome mocarelą);

1 v. š. ghee sviesto;

2 v. š. tarkuoto kietojo sūrio

GAMINIMAS:

  1. Visas daržoves supjaustykite griežinėliais, o svogūną – nedideliais kubeliais.
  2. Svogūną dėkite į įkaitintą keptuvę su išlydytu ghee sviestu ir pakepkite, kol svogūnai suminkštės.
  3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu. Berkite svogūną ir žirnelius (mes dalį kepimo formos palikome be svogūno, nes jo nemėgsta dukrytė).
  4. Daržoves, sūrį ir kumpelį dėliokite sluoksniais (dalį apkepo dariau be mėsos, nes jos pati nenorėjau).
  5. Kepkite maždaug 20–25 minutes, kol bulvės suminkštės. Pabaigoje kepimo apkepą apibarstykite kietuoju sūriu ir dar šiek tiek pakepkite. Mes apkepą patiekėme su šviežių daržovių salotomis.dsc06743Pamokančios virtuvės gudrybių,

Lieknos Bitės