Tikriausiai, mes nesame vienintelė šeima, kurios nariai mėgsta kiek skirtingus patiekalus arba patiekalų ingredientus. Na, pavyzdžiui, mano vyras visada nori mėsos. Aš – vakarienės lėkštėje visai jos netrokštu. Dukrytė – nepageidauja svogūnų, kurie mums patinka. Manote, kad gaminu tris skirtingus patiekalus? Tikrai NE. Štai mano gudrybė, kaip vienu patiekalu pamaitinti visą šeimą.REIKIA:
2 vidutinio dydžio bulvių;
1 cukinijos;
2 pomidorų;
saujos žirnelių;
1 svogūno;
100 g virto kalakutienos kumpelio;
100 g jūsų mėgstamo sūrio (mes naudojome mocarelą);
1 v. š. ghee sviesto;
2 v. š. tarkuoto kietojo sūrio
GAMINIMAS:
- Visas daržoves supjaustykite griežinėliais, o svogūną – nedideliais kubeliais.
- Svogūną dėkite į įkaitintą keptuvę su išlydytu ghee sviestu ir pakepkite, kol svogūnai suminkštės.
- Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu. Berkite svogūną ir žirnelius (mes dalį kepimo formos palikome be svogūno, nes jo nemėgsta dukrytė).
- Daržoves, sūrį ir kumpelį dėliokite sluoksniais (dalį apkepo dariau be mėsos, nes jos pati nenorėjau).
- Kepkite maždaug 20–25 minutes, kol bulvės suminkštės. Pabaigoje kepimo apkepą apibarstykite kietuoju sūriu ir dar šiek tiek pakepkite. Mes apkepą patiekėme su šviežių daržovių salotomis.Pamokančios virtuvės gudrybių,
Lieknos Bitės