OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Labas rytas!

Ar jūsų šypsenos tokios pats saulėtos, kaip ir oras už lango? Šiandien pavaišinsime kiek neįprastų ir mums pačioms naujovišku patiekalu.

Kartais atsiranda skeptikų, kurie juokiasi iš įvairių patiekalų pakaitalų, pavyzdžiui, kam valgyti lieknus pyragėlius ir vadinti juos kibinais, ar vegetarui valgyti netikrą silkę ir ją vadinti šiuo vardu? Bet juk taip smagu išbandyti patiekalus, panašius į tuos, kuriuos ragaudavom vaikystėje, bet padaryti juos tokius, kurie nesikirstu su mūsų šiandieniniais įsitikinimais! O dar smagiau tiesiog išbandyti ką nors naujo ir netikėto. 🙂

REIKĖS:

pusė baklažano;

kelių džiovintų slyvų (mirkytų);

1 v. š. pomidorų tyrės;

1 a. š rudojo cukraus;

maltų pipirų;

1 svogūno;

1 morkos.

GAMINIMAS:

  1. Baklažaną supjaustyk norimos silkutės gabalėliais ir mirkyk pasūdytame vandenyje 30 min.
  2. Tada nusausinusi apkepk keptuvėje su 1 v. š. ghee sviesto ar aliejaus, padruskink, pašlakstyk šlakeliu kokybiško acto. Apkepus sudėliok lėkštės dugne.
  3. „Patalams“: svogūną susmulkink kubeliais, morką sutarkuok, juos pakepink su 1 v. š. ghee sviestu (aliejumi), sudėk cukrų, pasmulkintas slyvas, pomidorų tyrę, šiek tiek druskos, pipirų ir šiek tiek patroškink, kol skonis susilies.
  4. Šiuos „patalėlius“ dėk ant išdėliotų baklažanų gabalėlių

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naujus silkės skonius atradusios,

Lieknos Bitės

2 KOMENTARAI