Tokią apniukusią vasaros dieną tik ir norisi palepinti save šiltu, gal net aštroku patiekalu. O šiandien jis dar ir labai kitoks. Ar mėgstate kokosiniu skoniu pagardintus egzotiškus patiekalus? O jei tai net ne jums įprastas vištienos, o vegetariškas patiekalas? Lažinamės, kad tokių saldžiai traškių kokosinių žiedinio kopūstų gabalėlių dar neragavote!
REIKĖS:
Traškiai plutelei:
150 ml avižinių dribsnių (rinkomės mūsų pamėgtus Dobele dribsnius),
50 g kokoso drožlių,
1 š. nerafinuoto rudojo cukraus,
druskos, pipirų, saldžiosios maltos paprikos miltelių.
Tešlai:
125 ml pieno (karvės ar augalinio, pvz. migdolų),
75 ml ryžių miltų,
½ š. citrinos sulčių.
1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto.
GAMINIMAS:
- Žiedinį kopūstą išskirstykite vieno kąsnio dydžio žiedynėliais.
- Visus tešlai skirtus ingredientus sumaišykite.
- Visus plutelei skirtus ingredientus sumalkite virtuviniu kombainu iki nedidelių trupinėlių (bet ne miltų).
- Žiedynus merkite į tešlą, išgriebkite šaukštu ir voliokite paruoštuose trupiniuose. Dėliokite vienu sluoksniu į kepimo skardą.
- Kepkite 30 min. 180 laipsnių orkaitėje.
- Patiekite su aštriu padažu.
Egzotiškus patiekalus ragaujančios,
Lieknos Bitės