Tokią apniukusią vasaros dieną tik ir norisi palepinti save šiltu, gal net aštroku patiekalu. O šiandien jis dar ir labai kitoks. Ar mėgstate kokosiniu skoniu pagardintus egzotiškus patiekalus? O jei tai net ne jums įprastas vištienos, o vegetariškas patiekalas? Lažinamės, kad tokių saldžiai traškių kokosinių žiedinio kopūstų gabalėlių dar neragavote!

REIKĖS:

Traškiai plutelei:

150 ml avižinių dribsnių (rinkomės mūsų pamėgtus Dobele dribsnius),

50 g kokoso drožlių,

1 š. nerafinuoto rudojo cukraus,

druskos, pipirų, saldžiosios maltos paprikos miltelių.

Tešlai:

125 ml pieno (karvės ar augalinio, pvz. migdolų),

75 ml ryžių miltų,

½ š. citrinos sulčių.

1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto.

GAMINIMAS:

  1. Žiedinį kopūstą išskirstykite vieno kąsnio dydžio žiedynėliais.
  2. Visus tešlai skirtus ingredientus sumaišykite.
  3. Visus plutelei skirtus ingredientus sumalkite virtuviniu kombainu iki nedidelių trupinėlių (bet ne miltų).
  4. Žiedynus merkite į tešlą, išgriebkite šaukštu ir voliokite paruoštuose trupiniuose. Dėliokite vienu sluoksniu į kepimo skardą.
  5. Kepkite 30 min. 180 laipsnių orkaitėje.
  6. Patiekite su aštriu padažu.

Egzotiškus patiekalus ragaujančios,

Lieknos Bitės