OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sveikos,

kasdien skaičiuojančios mūsų skaitytojos… Nespėtus padaryti darbus. Vaikų šypsenas. Dienas iki atostogų. Kartu praleistas akimirkas. Minutes iki darbo dienos pabaigos. Svetimus arba savus pinigus. Vyro pasakytus komplimentus. Vis ilgėjančius vakarus. Kiekviena iš mūsų nejučia kasdien skaičiuojame. Tikriausiai visai nesuklysiu pasakiusi, kad ne viena mūsų tinklaraščio skaitytoja kasdien skaičiuoja ir kalorijas. Kiek jų slepiasi patiekaluose ir kiek, remiantis mūsų KMI, galima suvartoti. Šį kartą palengvinsime jūsų kasdienybę, nes ne tik pagaminom labai gardų ir kiekvienam lietuviui prie širdies limpantį patiekalą, bet ir suskaičiavom, kiek kalorijų jame slepiasi. Ir ką jūs manote? Skaičiai labai džiuginantys!

Parduotuvių lentynose jau galima rasti šviežių bulvių, tad mes būtinai naudojamės šia galimybe ir su jomis bandom įvairiausius patiekalus. Ir tu su Lieknomis Bitėmis atrask naują įprotį bulvinį patiekalą derinti su daržovėmis, o ne šliosu riebios mėsos, kad po pietų išvengtum nuovargio, o energiją išnaudotum ne sunkiam maistui virškinti, o rimtiems darbams nudirbti.

REIKĖS:

8 bulvių;

1 pomidoro;

1 svogūno;

50 g sūrio;

druskos;

pipirų.

GAMINIMAS:

Šviežias bulves kruopščiai nuplauk, bet odelės skusti nereikia. Bulves įpjaustyk, į kiekvieną įpjovą paeiliui sudėk griežinėliais pjaustytus svogūną, pomidorą, sūrį. Įdarytą bulvę pabarstyk druska ir kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. (geriausia pradžioje kepimo bulvytes būtų pridengti folija, kad svogūno griežinėliai labai nesuskrustų, o vėliau bulves atidenk). Skanaus!

Viena įdaryta bulvė nesiekia 100 kcal. Mums su vyru pakako suvalgyti po 2 bulves ir kalno salotų, todėl mūsų pietūs siekė vos 300 kcal!

Kasdien skaičiuojančios,

Lieknos Bitės