OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Labutis, mielosios skaitytojos,

šiandien spalvotos ir ryškios lyg pavasaris ne tik mūsų nuotaikos, bet ir patiekalai. Kodėl? Todėl, kad kilogramai tirpsta, energijos daugėja, o vasarą pasitikti darosi visai nebebaisu. Kai pradėjau laikytis Indrės sudaryto mitybos plano, vis mintyse graužiausi, kad „dabar tik badmiriausiu, vaikščiosiu seilę varvindama ir amžinai nelaiminga, nes išalkusi“. Gerai, kad tokias tamsias mintis išsklaidė patiekalų asortimentas, kurį ji man kasdien siūlo. Štai jau ne kartą pietums ir vakarienei kepiau spalvotąjį daržovių apkepą.  Šis gražuolis talpina didelį kiekį daržovių bei šiek tiek baltymų, tad idealiai tinka tiems, kas svajoja atsikratyti kelių kilogramų.

Dar vienas šio apkepo pliusas – jis visiškai neįpareigojantis. Į jį gali dėti tas daržoves, kurios guli šaldytuve, ir nesukti galvos, nes rezultatas visada labai geras. O svarbiausia, kad jo valgyti galima tiek, kiek lenda. Jokių sąžinės priekaištų, nes žinai, kad patiekalas visai nekaloringas.

Jei ir jūs nusprendėte prie mūsų prisijungti ir, sveikos mitybos pagalba, tirpdyti riebaliukus, laikas atlikti šaldytuve esančių daržovių reviziją ir išbandyti Lieknų Bičių receptą.

REIKĖS:

1 jaunos cukinijos;

3 virtų bulvių;

pusės baklažano (mirkyto sūdytame vandenyje 30 min.);

kelių pievagrybių;

2 pomidorų;

100 g saldaus pieno sūrio;

2 kiaušinių;

žiupsnio tarkuoto parmezano.

GAMINIMAS:

Daržoves ir pievagrybius supjaustyk riekelėmis, pabarstyk prieskoniais (pipirais, druska ar kitais, tavo mėgstamais, prieskoniais). Sūrį supjaustyk plonomis riekelėmis. Jį ir daržoves sluoksniuok eilutėmis. Kiaušinius išplak, užliek daržoves, pabarstyk parmezanu. Kepk 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Įspėjimas: apkepą valgykite atsargiai, nes jis toks gardus, jog kyla pavojus nusikąsti liežuvį. 🙂

Kilogramus skaičiuojančios ir minusuojančios,

Lieknos Bitės