Blynų įvairovei nėra galo. Vienus tokius su daržovėmis labai mėgstu, tad dalinuosi ir su jumis. Šiems blyneliams galima naudoti daugumą jūsų mėgstamų daržovių, o ir jų dėti tiek, kiek skanu jums ir tiems, kuriuos vaišinsite.

REIKĖS

Avižinių miltų (aš tiesiog sumalu kavamale „Dobele” avižinius dribsnius),

2 v.š. kukurūzų miltų,

augalinio pieno (galima keisti įprastu),

kiaušinio,

1 v.š. aliejaus,

daržovių: mėlynojo svogūno, cukinijos galiuko, 1 pomidoro (ar kitų jūsų mėgstamų daržovių).

GAMINIMAS

  1. Kiaušinį išplakite su aliejumi ir šlakeliu pieno bei truputėliu druskos.
  2. Įmaišykite porą šaukštų kukurūzų miltų, o toliau po šaukštą dėkite avižinius miltus tol, kol pasieksite tirštoką konsistenciją.
  3. Supjaustykite svogūną plonais griežinėliais, pomidorą ir cukiniją kubeliais, įmaišykite į tešlą.
  4. Kepkite nedidelius blynelius nedideliame kiekyje ghi sviesto, kol parusvės.

Spalvotai rytą pradėjusios,

Lieknos Bitės