OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Su jumis ir vėl sveikinasi bitės Indrė ir Gabrielė!

Įkvėptos pavasarinių spindulių, daugelis moterų tiesiog pameta galvas dėl įvairiausių dietų. Internetas mirga nuo straipsnių antraščių, kaip per 10 dienų numesti 10 kilogramų, o ekstremalūs lyg bačkutės apvalių moterų virsmai į lieknas gulbes tiesiog drasko širdį: kodėl ir aš taip negaliu? Paprasta! Todėl, kad tokie atvejai labai reti, o tokie pasikeitimai neįtikėtinai varginantys. Galiu kirsti lažybų, kad ir tos sulieknėjimo istorijos gerokai pagražintos. Jei tu esi stereotipinė moteris, kuri kasdien turi užpildyti ne tik savo, bet dar ir vyro bei vaikų skrandžius, reikia ieškoti kompromisų.

Su tokia dilema visai neseniai susidūriau ir aš: ką gaminti pietums? Naršydama interneto platybėse supratau, kad skanių patiekalų tai labai daug (kažkodėl ilgiausia užtrūkau besižvalgydama į visokius šonkauliukus, kepsnius su padažiukais ir t.t.), tačiau jie figūros linkiams visai nepagelbės.

Kadangi Indrė visada giriasi, kad jos šeima valgo sveikai, nusprendžiau ją patikrinti. Sukroviau visus mažylės daiktus ir, lyg tikras blogio genijus, nusprendžiau ją užklupti prie pietų stalo. Mintyse jau kurpiau piktdžiugišką planą, kaip išvysiu ją kapojančią kiaulės karką, o Ugnių (jos sūnų) rasiu su čipsais rankose. 🙂 Aišku, labai neliūdėčiau, jei taip ir būtų nutikę, nes ne paslaptis, kad lietuviška virtuvė su visais savo riebiais patiekalais man labai miela.

Ką jūs manote? Su keliomis savo rankinėmis, kūdikio kėdute ir kita atributika įsiveržusi į namus ant stalo radau kone šventą (kaloringumo prasme) patiekalą – cukinijų laivelius, įdarytus keptomis daržovėmis. O jau skonis… Kitą dieną, grįžusi iš Indrės, kuri ilgai juokėsi iš mano plano chuligano ją kompromituoti, nusipirkau visą maišą nedidelių cukinijų ir šį patiekalą pati pagaminau. Kaip pasakė užkietėjęs mėsėdis mano vyras: „Tai pats geriausias variantas, ką galima išspausti iš patiekalo be mėsos“.

Receptu dalinamės ir su jumis, lieknesnio ir sveikesnio gyvenimo link keliaujančiomis mūsų skaitytojos.

REIKĖS:

1 morkos;

1 svogūno;

3 cukinijų;

1 pomidoro;

1 v. š. natūralaus jogurto;

1 v. š. pomidorų padažo;

50 g mėgstamo sūrio;

saldžiosios džiovintos paprikos.

GAMINIMAS:

Cukiniją perpjauk per pusę ir išskobk. Daržoves nulupk, morką ir cukinijų išpjovas sutarkuok, svogūną bei pomidorą susmulkink kubeliais. Daržoves lengvai pakepink, dėk po šaukštą pomidorų padažo bei natūralaus jogurto, druskos, saldžiosios džiovintos paprikos miltelių pagal skonį. Į išskobtas cukinijas dėk įdarą, pabarstyk smulkiai tarkuotu sūriu ir dėk į įkaitintą orkaitę. Kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. O dabar svarbiausia dalis – valgyk labai atsargiai ir lėtais, nes iš skanumo gali nusikramtyti pirštus!

P.S. Jei tik turit tokias geras uošvienes kaip mūsų, kurios ne tik šeimininkauja po savo daržus, bet dar ir mėgsta prigaminti atsargų visai žiemai, patiekalus gardinkite namine pomidorų tyre. Na, o jei jums mažiau pasisekė ir tenka rinktis pirktinį pomidorų padažą, atkreipkite dėmesį į jo sudėtį: kuo jame pomidorų daugiau, o pridėtinio cukraus, krakmolo ir kitų nenatūralių produktų mažiau, tuo jis draugiškesnis mūsų organizmui.

Skanių pietų ir šiltų akimirkų su namiškiais,

Lieknos Bitės