OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielos mūsų skaitytojos,

ar jau sugalvojote, kas šiandien karaliaus jūsų virtuvėje (be jūsų pačių, aišku)? Gal jums trūksta truputėlį įkvėpimo ir naujų idėjų? Lieknos Bitės jų visada turi su kaupu, tad paraitojame rankoves ir bandome iškepti mūsų jau pamėgtą cukinijų apkepą.

Cukinijas visada labai mėgau: tiek geltonskruosčius močiutės blynelius, tiek sriubas, o ką bekalbėti apie daržovių troškinius. Kai nusprendžiau keisti valgymo įpročius ir ilgai verkšlenau, kad „ate, ate, skaniam, tradiciniam maistui“, Indrė pasiūlė originaliau ir išradingiau pažvelgti į maisto gaminimą. Juk sveika gali būti ir gražu, skanu bei nepavojinga figūrai. Pavyzdžiui, labai norisi tradicinio riebuolio bulvių apkepo, liaudyje paprastai vadinamo kugeliu? Keisk jį į daug sveikesnį – cukinijų. Kaip padažą visur naudoji kelis šaukštus grietinės? Oi ne ne, mesk ją į šiukšlių dėžę. Išbandyk graikišką jogurtą. Nežinantis net neatskirs, kad čia ne grietinė!

REIKĖS:

2 jaunų cukinijų;

4 kiaušinių;

100 g miltų;

50 ml aliejaus;

50 g sūrio;

1 svogūno.

GAMINIMAS:

Svogūną supjaustyk kubeliais ir pakepink šaukšte ghee sviesto (arba aliejaus). Kiaušinius išplak, įberk druskos, pipirų. Cukinijas sutarkuok ir nusunk susidariusį skystį, sūrį taip pat sutarkuok. Visus ingredientus sumaišyk tarpusavyje ir kepk iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

Indrė, siųsdama šio apkepo nuotrauką, man dar parašė: „skubėjau fotografuoti, nes bernai vienu balsu rėkė – norim valgyt!“ Ji sakė, kad apkepo akimirksniu neliko ant stalo, o jos trimetis Ugnius dar ir truputėlį piktinosi, jog reikėjo daugiau iškepti.

Cukinijų apkepo skonį iki šiol jaučiančios,

Lieknos Bitės

1 komentaras

Comments are closed.