010Mes labai džiaugiamės, kad mūsų vaikai jau valgo bene viską, ką ir mes. Mažiau vargo ir daugiau malonumo, kai visiems užtenka vieno pietų patiekalo. Šį kartą mūsų kotletukai – iš avinžirnių, kurie mūsų virtuvėse dažnai pakeičia mėsą.

Kad patiekalas tikrai būtų sveikuoliškas ir tinkamas mažiems vaikams, mes rinkomės jau ne kartą patikrintus, ekologiškus „Ekofrisa“ grikių miltus. Mums ne tik patinka, kad šios firmos kruopos bei kruopų miltai labai kokybiški, tačiau labai patogi ir jų pakuotė (lengvai užsidaro, atsidaro).

REIKĖS:

2 stiklinių virtų avinžirnių;

1 kiaušinio;

2 v. š. grikių miltų (mes rinkomės „Ekofrisa“);

1 svogūno;

1/2 morkos;

pipirų;

druskos;

1 v. š. ghee sviesto

GAMINIMAS:

  1. Smulkiai pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką pakepkite su ghee sviestu.
  2. Avinžirnius maistiniu smulkintuvu sumalkite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, dėkite miltus, keptas, atvėsusias daržoves, druską, pipirus. Viską labai gerai išmaišykite.
  3. Šlapiomis rankomis formuokite kepsniukus ir juos kepkite keptuvėje su ghee sviestu. Tegul apskrunda abi pusės.
  4. Mes šiuos kotletukus valgome su graikišku jogurtu. 017Sveikus atradimus mėgstančios,

Lieknos Bitės