OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Draugai ir draugės,

ar jūs jau pasiruošę savaitgaliui? Ar kuprinės jau sukrautos? Grilio patiekalai užmarinuoti? Ar jau išsirinkote, kokiu maudymuku puošitės ir kuria kryptimi keliausite?

Mes šį savaitgalį nusprendėme judėti lėtai – liksime namuose ir vakarus leisime su seniai matytais draugais. Dar sau pažadėjome, kad gaminsime daug skanaus maisto, nepamiršime pasilepinti sveikais saldumynais ir niekur niekur neskubėsime. Juk net ir vasarą reikia savaitgalio, per kurį ramiai paskaitytum knygą, pasidžiaugtum kieme augančiomis gėlėmis ir tiesiog nieko neplanuotum.

Taip lėtai nieko neplanuodama sukūriau ir šiandienos vakarienę. Šeima taip greitai šoko prie stalo ir ją suvalgė, kad, tiesą pasakius, nespėjau nė mirktelėti. „Ėėėė, nepamirškit kramtyti“, – tiek tespėjau pasakyti savo apžoroms.

Kadangi vakarienei pagaminti turėjau vos pusvalandį, mane išgelbėjo „Dobele“ makaronai. Ne kartą įsitikinau, jei nori, kad patiekalu būtų patenkintas ir vyras, ir vaikai be „ožių“ valgytų – makaronai yra maistas numeris vienas.

REIKĖS:

500 g cukinijos;

1 kiaušinio;

3 v. š. speltos miltų;

2 v. š. stambių avižinių dribsnių;

300 g spagečių (mes naudojome „Dobele“).

Padažui:

1/2 paprikos;

1/2 svogūno;

3 pomidorų;

1 v. š. ghee sviesto.

GAMINIMAS:

  1. Cukiniją stambiai sutarkuokite, sumaišykite su žiupsneliu druskos, o kai išsiskirs sultys, nusunkite jų kiek galima daugiau.
  2. Kiaušinį išplakite, sudėkite nusunktas cukinijas, miltus, dribsnius ir iš šios masės formuokite frikadelių rutuliukus.
  3. Rutuliukus dėliokite į skardą, viršų vos vos patepkite aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  4. Makaronus išvirkite, ant jų dėliokite iškepusias frikadeles.

Padažui:

  1. Svogūną ir papriką supjaustykite kubeliais ir pakepinkite ghee svieste.
  2. Pomidorus taip pat pasmulkinkite kubeliais ir sudėkite kepti, kai skysčio pritrūks, įpilkite šlakelį vandens. Įberkite druskos, pipirų ir leiskite pasitroškinti, kol daržovės taps minkštos, o tada viską sutrinkite smulkintuvu.
  3. Padažą pilkite ant makaronų ir frikadelių.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spagečių pilnais žandais šokame į savaitgalį,

Lieknos Bitės