2016-03-18 18.40.12

Su jumis ir vėl labinasi Lieknos Bitės!

Mano šeimoje galioja taisyklė – nė savaitės be lašišos. Tik esminis skirtumas, kuo skiriasi seniau mūsų valgyta lašiša nuo dabartinės – jos paruošimo būdas ir garnyras. Atradau tiesiog auksinę taisyklę, kaip ją greitai ir be jokio vargo paruošti – tereikės druskos, pipirų ir minutėlės laisvo laiko. Na, o jei norite, kad lašiša lėkštėje nebūtų vieniša, pagardinkite ją spalvotomis, trumpai troškintomis daržovėmis.

REIKĖS:

300 g lašišos filė;

šaukštelio aliejaus;

druskos;

pipirų;

morkos;

nedidelės jaunos cukinijos;

brokolio žiedyno;

saujos šparaginių pupelių;

nedidelio svogūno.

GAMINIMAS:

Smulkiai supjaustyk svogūną ir kelias minutes pakepk šaukšte aliejaus, dėk griežinėliais pjaustytą (arba sutarkuotą) morką, griežinėliais pjaustytą cukiniją ir šparagines pupeles. Viską pakepk kelias minutes. Sumesk susmulkintą brokolį. Uždėk dangtį ir dar kelias minutes viską patroškink. Keptuvėje, kur kepė garnyras, dėk druska ir pipirais pagardintą lašišą ir kepk maždaug dvi minutes iš vienos pusės ir dvi iš kitos. Taram – ant tavo stalo gardus, spalvingas ir sveikas patiekalas.

 

Jei svarstai, ar tikrai verta ragauti šį lašišos kepsnį, mes tučtuojau tau padėsim apsispręsti. Pirma – lašišoje gausu kalcio, fosforo, kalio, jodo, fluoro, cinko, seleno, vitamino D. Taip pat – tai vienas didžiausių omega riebalų rūgščių šaltinių. Antra – lašiša turi įtakos smegenų ir nervų sistemos vystymuisi. Įvairiausi moksliniai tyrimai rodo, kad joje esančios medžiagos padeda lengviau susikaupti, pagerina mąstymo gebėjimus ir leidžia džiaugtis geresne atmintimi. O jau skonis! Net į restoranus nebesinori, kai namuose gali tokiais patiekalais mėgautis. Iš tos laimės, kad figūrai nepavojingas patiekalas gali būti dar ir toks gardus bei naudingas, gimė eilėraštis:

Lašišą lėkštėje radau,

Ir problemas visas aš užmiršau!

Nuo šiol gyvensiu daug geriau –

Sveikiau, linksmiau ir net ilgiau.

Poezijos pavasario įkvėptos,

Lieknos Bitės