Mielos, iki ausų švenčių darbuose įklimpusios, darbininkės,

kad po švenčių nereikėtų pasipuošti nereikalingais kilogramais, jų metu ruoškite patiekalus gardintus džiovintais ar šviežiais vaisiais, riešutais. Majonezą keiskite tyru alyvuogių aliejumi. Ir nepamirškite kalno šviežių sultingų salotų, kurios ir papuoš, ir praturtins jūsų patiekalus.

REIKĖS:

100 g džiovintų slyvų (riešutus ir slyvas rinkomės „Arimex“);

100 g grakiškų riešutų;

400 g sūdytos silkės;

poros saujų salotinės sultenės lapelių;

2 v. š. tyro alyvuogių aliejaus;

1 v. š. citrinos sulčių

GAMINIMAS:

  1. Slyvas supjaustykite griežinėliais ir išklokite jomis indo dugną.
  2. Silkę pasmulkinkite gabalėliais ir klokite ant slyvų.
  3. Pasmulkinkite riešutus – tai bus trečias patiekalo sluoksnis.
  4. Sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis ir jais apliekite visus sluoksnius. Palikite stovėti kelias valandas.
  5. Patiekalą papuoškite sultenės lapeliais.

Sočius švenčių patiekalus ruošiančios,

Lieknos Bitės