Aš tiesiog dievinu šį metų laiką! Kalbant apie maistą, virtuvę ir receptus – tai idealus metas. Juk tiek nuostabių, šviežių, savo skoniais ir kvapais mus lepinančių daržovių. Nors pati jų neauginu, tačiau jomis aprūpina tėvai ir uošviai. Taigi, nieko nelauku ir su jumis dalinuosi daržovių troškinio receptu, kuris idealiai tinka tiek su mėsos, tiek su žuvies, tiek su kruopų patiekalas, tačiau labai gardus ir vienas.

Šį kartą gaminau su šiuo metu mėgstamiausia savo žuvimi – šamu. „Žuvėja“ produkcija jau kuris laikas visada būna mano šaldytuve. Ypač mėgstu jų paruoštukus – skirtingai marinuotus šamo gabaliukus.REIKĖS (2 asmenims):

200–300 g marinuoto šamo filė (aš naudojau „Žuvėja“ šamą su garstyčiomis);

1 baklažano (neįtikėtina, bet mano anyta šiais metais jų priaugino labai daug);

1 jaunos cukinijos;

1 raudonosios paprikos;

2 pomidorų;

2 česnako skiltelių;

kelių šviežio baziliko lapelių;

druskos;

pipirų;

2 v. š. ghee sviesto;

mėgstamų kruopų (aš šį kartą naudojau miežines kruopas)

GAMINIMAS:

  1. Kruopas išvirkite pagal instrukciją.
  2. Šamo filė gabaliukais dėkite kepti į keptuvę su ½ v. š. ghee sviesto, apkepkite iš abiejų pusių.
  3. Į kitą keptuvę (geriau gilesnę) dėkite 1 ir ½ v. š. ghee sviesto, kai jis ištirps, berkite kubeliais pjaustytą baklažaną (žievę aš nulupu), skiltelėmis pjaustytą cukiniją (žievės nelupu), juostelėmis pjaustytą papriką. Uždėkite dangtį ir palikite bent 5 minutėms pasitroškinti ant vidutinės kaitros. Kai daržovės suminkštės, įspauskite česnako skilteles, berkite smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus (prieš tai juos nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite žievelę), pagardinkite prieskoniais ir dar ant vidutinės kaitros pakepkite be dangčio kokias 5 minutes.
  4. Į daržovių troškinį berkite apskrudusius šamo gabalėlius, viską išmaišykite.
  5. Troškinį patiekite su mėgstamomis kruopomis ir pagardinkite šviežio baziliko lapeliais.

Linkime, kad rudeninės gėrybė jus įkvėptų naujiems atradimams virtuvėje,

Lieknos Bitės