Mūsų namuose laikomės begalės sveikos mitybos taisyklių, kurios jau tapo įprastos mums ir mūsų vaikams. Valgome daug daržovių, užkandžiaujame vaisiais ir uogomis, stengiamės, kad valgytume kokybiškesnę mėsą ir ne kasdien, vengiame perdirbto cukraus ir miltų, tačiau vieno sveiko produkto suvalgydavome išties per mažai tai žuvies. Šio produkto pas mus praktiškai nesutiktumėte, matyt, taip nutiko dėl kelių priežasčių. Visų pirma, žuvį sunku išsirinkti, norisi, kad ir nebūtų atvežta iš toliausių šalių, ir kad ašakų nebūtų, juk valgys ir vaikai, o ir paruošimas jos dažnai komplikuotas ir ne itin malonus (man labai nemalonu išdarinėti įvairiausius gyvius, kas tai bebūtų). Tačiau pagaliau radau man priimtiną variantą Žuvėja“ paruoštukus. Galima rinktis jau išdarinėtą ir naudojimui paruoštą šamo file su prieskoniais ar be jų. Man patinka tai, kad žuvis užauginta Lietuvoje, o gamintojai žada, kad auginant nenaudojami cheminiai priedai. Ir taip pat mums labai aktualu tai, kad žuvį išėmus iš pakuotės iš karto galima gaminti, juk kai šalia sukiojasi vaikai, būtų labai sunku užsiimti žuvies išdarinėjimu. Be to, šioje file nėra ašakų, todėl lengva gaminti patiekalus vaikams (kai mano dičkis prieš kelis metus žuvyje aptiko ašaką, žuvies nesutiko valgyti net kelis metus). Išbandžiau ir labai gardų patiekalą, kuris labai patiko mano vaikams, mat primena jų mėgstamą picą, bet labai patiko ir suaugusiems.

REIKĖS

400 g šamo file (tinka ir jau suprieskoniuota žuvis, ir be priedų),

4 pievagrybių,

1 pomidoro,

kelių šaukštų sūrių mišinio (aš maišiau mocarelą, kietąjį ir fermentinį sūrius).

GAMINIMAS

  1. Žuvį supjaustykite vienos porcijos gabalėliais ir išdėliokite sakrdoje ant kepimo popieriaus.
  2. Ant žuvies dėliokite griežinėliais pjaustytas pievagrybių riekeles ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
  3. Kol žuvis kepa, pomidorą supjaustykite griežinėliais, o sūrius sutarkuokite.
  4. Ant pusiau iškeptos žuvies su pievagrybiais berkite sūrį ir dėliokite pomidorų griežinėlius.
  5. Kepkite dar 10 min., patiekite su vynuoginiais pomidorais ir salotomis.

Naujus skonius atrandančios,

Lieknos Bitės