203

Labutis, pasitikę ir pamilę rudenį,

vasara baigėsi, tačiau Lieknos Bitės su ja niekur nedingo. Mes ir toliau gaminsim, atrasim naujus patiekalus, vaišinsim draugus bei artimuosius, ir, aišku, apie viską jus informuosime.

Kuo ypatingas ruduo? Ogi ne tik besikeičiančiomis gamtos spalvomis, pokyčiais termometro stulpelyje ar garderobo transformacija iš „plona, trumpa“ į „šilta, stora“, bet ir VALGIARAŠČIO pasikeitimais. Norėjom gaivos, lengvumo ir šaltumo, o dar grįžta sotu, tiršta bei šilta.

Kaip aš sakau, neabejinga mano šeima lieka tik makaronams. Galime juos valgyti ištisus metus. Jokia paslaptis, kad taip yra dėl to, kad juos įmanoma paruošti kokiu tūkstančiu skirtingų būdų. Tereikia į svečius pasikviesti panelę fantaziją. Šiandien siūlau viena greičiausių ir kvapniausių variantų. Prie širdies ranką pridėjus sakau: česnako ir ančiuvių dermė tiesiog ideali. Tad jei turite 15 minučių laisvo laiko, pirmyn bandyti šio recepto.

REIKĖS (2 asmenims):

pusės pakuotės „Dobele“ spaghetti makaronų;

3 didelių pomidorų;

50 g ančiuvių filė alyvuogių aliejuje;

1 svogūno;

pipirų;

3 skiltelių česnako;

druskos;

1 v. š. ghee sviesto;

50 g parmezano sūrio

GAMINIMAS:

  1. Makaronus virkite pagal instrukciją ant pakuotės (mes virėme 7minutes).
  2. Pomidorus nuplikykite ir nulupkite odelę.
  3. Keptuvėje išlydykite ghee sviestą, berkite smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepkite, kol suminkštės, dėkite sutrintą česnaką ir ančiuvius. Viską pakepkite dar keletą minučių.
  4. Į keptuvę berkite kubeliais pjaustytus pomidorus. Uždenkite dangti ir patroškinti ant nedidelės ugnies kokias 5 minutes.
  5. Pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Į keptuvę pilkite makaronus ir viską labai gerai išmaišykite.
  7. Makaronus dėkite į lėkštę ir pagardinkite smulkiai tarkuotu parmezano sūriu. Galite papuošti mėtos ar baziliko lapeliais.

198

Rudenį labai linksmai pasitinkančios,

Lieknos Bitės