Žinote tą jausmą, kai plieskiant saulei visai nesinori valgyti nieko rimto, o dar labiau gaminti? Toks vasariškas tingulys mane aplanko kaskart pakilus termometro stulpeliui. Tad jau kurį laiką įpratinau šeimyną prieš pietų miegą užkrimsti tik kažko lengvo, taip vaikai atsikelia pasirengę rimtesniam valgiui, o ne vangiai gnaibo maistą, kuris galiausiai nukeliauja į šiukšlių dėžę. Šį saulėtą savaitgalį namiškius pradžiuginau akį (ir gomurį!) pamaloninančiais kąsneliais, kuriuos pagaminau labai greitai, o jie tokiu pat greičiu dingo ir nuo stalo. Tiesa, labai vykęs sprendimas buvo įprastai naudojamą kumpį pakeisti rūkytu šamu, skonis nepaprastai panašus (mes naudojome Žuvėja“ firmos šaltai rūkytą žuvį), o nauda pasikraunant omega rūgščių ir baltymų akivaizdi.

REIKĖS

kelių agurkų,

šaltai rūkyto šamo,

šviežio grietinėlės sūrio (naudojome Philadelphia tipo sūrį).

GAMINIMAS

  1. Nuskustą agurką supjaustykite stambesniais ritinėliais, viduriuką išskobkite, suformuojant šulinėlį.
  2. Į susidariusią duobelę peiliu užtepkite šaukštelį sūrio.
  3. Šamą supjaustykite plonomis riekelėmis ir dėliokite ant užkandėlių viršaus.
  4. Puoškite žalumynais.

Virtuvėje mikliai besisukančios,

Lieknos Bitės