4

Laba diena, mieli skaitytojai,

jau kuo kuo, tai žuvies patiekalais jus palepiname labai retai. Bandome ištaisyti šią klaidą ir šiandien jus norime pavaišinti labai skaniais žuvies suktinukais arba kiek netradicinėmis salotomis.

REIKĖS:

kelių lydekos filė be kaulų;

150 g mocarelos sūrio;

prieskoninių žolelių;

druskos;

pipirų

Salotoms:

kelių saujų špinatų lapelių;

½ avokado;

10 juodųjų alyvuogių;

1 pomidoro;

saulėgrąžų sėklų;

1 a. š. alyvuogių aliejaus;

¼ citrinos sulčių;

1 a. š. balzaminio acto;

druskos

GAMINIMAS:

  1. Žuvį gerai nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Leiskite jai pusvalandį pastovėti.
  2. Žuvį supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Į kiekvieną gabalėlį dėkite mocarelos, susukite, sutvirtinkite mediniais pagaliukais ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Suktinukus pridenkite folija. Taip kepkite maždaug 15 minučių. Nuimkite foliją ir pakepkite dar 10 minučių.
  3. Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, balzaminį actą ir druską.
  4. Į lėkštę dėkite špinatus, supjaustytą pomidorą, avokadą, alyvuoges, žuvies suktinukus. Pabarstykite saulėgrąžų sėklomis ir užpilkite padažiuko.

2

Ir žuvies patiekalų nepamirštančios,

Lieknos Bitės