Kaip jūsų vaikai sėda prie savo lėkščių? Mūsiškiai visada atidžiai apžiūrinėja savo patiekalus, vertina jų kvapą, išvaizdą, pažįstamumą ir tik tada ryžtasi valgyti arba ne. Žuvis ypatingai jautrus ingredientas vaikams, tačiau taip pat labai reikalingas jų augantiems organizmams. Pastebėjau, kad tam, kad jie ją valgytų, reikia atkreipti dėmesį į kelis svarbius dalykus: ašakos maniškiai nevalgo jokios ašakotos žuvies, paruošimas vaikų žodžiais, ji turi atrodyti kaip mėsytė“. Jau įpratau mūsų pietums rinktis šamą, nes jis atitinka šiuos vaikų iškeltus kriterijus neturi nei vienos ašakos ir yra minkštas bei sultingas.

Dar vienas dalykas, ką darau, kad vaikai valgytų daržoves kiekviename patiekale jų įdedu visokiausių rūšių, kad kiekvienas rastų tai, ką mėgsta. Beje, vienas mano sūnų nevalgo pieno produktų, tad juos keičiu jo mėgstamais. Kaip pavyzdį visiems šiems mano patarimams siūlau jums mūsų išbandytą ir puikiai įvertintą žuvies troškinį!

REIKĖS

500 g šamo file (mes naudojome Žuvėjos“ šamo file su citrinų ir saldžiųjų paprikų marinatu, todėl papildomai nenaudojome daug prieskonių),

1 brokolio,

kelių bulvių,

morkų,

žalumynų,

šparaginių pupelių,

skardinės kokoso pieno,

sultinio.

GAMINIMAS

  1. Bulves supjaustykite ir šiek tiek apvirkite.
  2. Kepimo inde išdėliokite brokolio žiedynus, pupeles, morkas (ar kitas jūsų mėgstamas daržoves), žuvies gabalėlius, o ant viršaus bulves (jei jos kyšos neapsemtos inde, vėliau bus skaniai apskrudusios).
  3. Sumaišykite sultinį ir kokoso pieną ir užpilkite daržoves, jei dar trūksta skysčio, įpilkite dar šiek tiek vandens.
  4. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Linkime sveikų pasirinkimų,

Lieknos Bitės