Kuris vyras nesvajoja apie jautienos didkepsnį su troškintais kopūstėliais ir orkaitėje keptomis bulvytėmis? Maniškiui tai šventė namuose. Tiesa pasakius, ir aš negaliu atsispirti jautienos didkepsniams. Mūsų mėgstamiausi, kuriuos valgome patys ir vaišiname svečius – „Kitchen Me“.
REIKĖS:
220 g šviežio sausai brandintos jautienos antrekoto didkepsnio be kaulo „Rib Eye“ (mes naudojome „Kitchen Me“);
druskos ir pipirų;
400 g raugintų kopūstų;
1/2 svogūno;
1 v. š. pomidorų tyrės;
1 česnako skiltelės;
1 didelės bulvės;
1 didelės saldžiosios bulvės;
kmynų;
1 v. š. alyvuogių aliejaus;
saujos spanguolių
GAMINIMAS:
- Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepkite 1 šaukšte aliejaus. Į keptuvę supilkite raugintus kopūstus. Viską pagardinkite druska, pipirais, pomidorų tyre. Troškinkite keptuvėje su dangčiu arba puode 40 minučių, kol kopūstai suminkštės. Likus 5-ioms minutėms, suberkite spanguoles.
- Bulves supjaustykite šiaudeliais, dėkite į dubenį, pabarstykite druska, kmynais, apipilkite aliejumi, gerai išmaišykite, berkite į kepimui skirtą maišą. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę maždaug 15-ai minučių.
- Mėsą nuplaukite ir dėkite kepti į elektrinę grill keptuvę (galite kepti ir paprastoje keptuvėje) iš kiekvienos pusės po maždaug 3–4 minutes. Išimkite, pabarstykite druska ir pipirais, leiskite minutę ar dvi ramiai pabūti, o tada supjaustykite riekelėmis.
Vyrus labai gardžiais patiekalais lepinančios,
Lieknos Bitės