212

Labutis, mieli vyrai (tikimės, kad ir tokių yra dideliame mūsų draugų rate). 🙂

Šiandienos patiekalą dedikuojame būtent jums. Tai labai mėsiškas, labai gryno skonio ir itin sotus patiekalas – jautienos didkepsnis. Šį kartą neeksperimentuojame, ir vėl renkamės mūsų draugų „Kitchen Me“ produkciją.

Na, o kad patiekalus būtų mielesnis jūsų damoms (net ir toms, kurios mėsos nevalgo), siūlome mūsų atradimą – perlinių kruopų kruopainį, kurį pavadinome perliniu „rissoto“, mat jis labai panašiai gaminamas. Ši vasara, niekam ne paslaptis, labai turtinga grybais (ir net jų didenybių baravykų pilni miškai), tad ir šį garnyrą gardinome būtent jais. Patikėkite, koks kvapas pasklinda namuose, kai verdi kruopainį… visiška kulinarinė pasaka!

REIKĖS (didkepsniui):

norimo kiekio jautienos didkepsnio (mes naudojome „KICHENme“ šaldytą jautienos didkepsnį „RIB EYE“);

šaukšto aliejaus;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Kepsnius lengvai pabarstyk pipirais.
  2. Keptuvę įkaitink iki didžiausios kaitros ir dėk 3–4 minutėms mėsą, tada apversk (turėtų būti gerai apskrudusi, net su juodais dryžiais), pabarstyk druska ir kepk dar tiek pat laiko.
  3. Kepsnį išimk iš keptuvės ir kelioms minutėms palik ramiai lėkštėje.

REIKĖS (perlinių kruopų kruopainiui):

200 g perlinių kruopų;

15 g džiovintų baravykų;

1 svogūno;

50 g kietojo sūrio;

1 v. š. ghee sviesto;

kelių šakelių šviežių krapų

GAMINIMAS:

  1. Džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite pamirkti porą valandų. Kai grybus išimsite, šio skysčio jokiais būdais neišpilkite.
  2. Perlines kruopas užmerkite vandenyje iš vakaro arba tiesiog jas išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  3. Įkaitinkite keptuvę su ghee sviestu. Berkite smulkiai pjaustytą svogūną, po kelių minučių dėkite nedideliais gabalėliais susmulkintus baravykus. Galite uždėti dangtį, kad grybai išleistų savo sultis. Tegul taip pasitroškina mažiausiai 5 minutes.
  4. Į keptuvę berkite kruopas, jas kelias minutes pakepkite, ir tada jau pilkite skystį, kuriame mirkėte grybus (jo turėtų būti apie 200 ml). Kai susigers, įpilkite dar maždaug 200 ml sultinio (jį išsivirkite arba naudokite sultinio kubelį). Ant nedidelės ugnies taip kruopainį virkite maždaug 15 minučių, kol skysčio nebeliks.
  5. Dėkite į valgymui skirtą indą, pabarstykite kietuoju sūriu ir krapais. Skanaus!

210

P.S. Prie didkepsnio labai tinka ir naminis BBQ padažas, kurio receptą rasite ČIA.

Vyriškąją auditoriją kartais palepinančios,

Lieknos Bitės