063

Sveikinamės!

Šiandien daug apie savo pietus nekalbėsiu – viskas paprasta, greita, sotu ir labai skanu. Jau juokauju, kad sėkmingos vakarienės kodinis žodis mūsų šeimoje – „Kitchen Me“. Mano vyras pats didžiausias jų šviežių jautienos didkepsnių gerbėjas.

REIKĖS (2 asm.):

440 g šviežios jautienos didkepsnių „RIB EYE“ be kaulo (mes naudojome „Kitchen Me“);

lašo aliejaus;

druskos;

pipirų;

saujos špinatų;

½ brokolio;

2 figų;

1 granato;

1 avokado;

2 v. š. balzaminio acto

GAMINIMAS:

  1. Prieš kepant jautieną, pasiruoškite salotas: lėkštėje išdėliokite špinatų lapus, supjaustytą avokadą, griežinėliais padalintas figas, berkite granato sėklas.
  2. Brokolius 5 minutes apvirkite pasūdytame vandenyje, palaukite, kol atvės, ir taip pat dėkite į salotų lėkštę.
  3. Keptuvę įkaitinkite iki didžiausios kaitros, patepkite aliejumi ir dėkite 3–4 minutėms mėsą, tada apverskite (turėtų būti gerai apskrudusi, net su juodais dryžiais), kepkite dar tiek pat laiko. Kepsnį išimkite iš keptuvės, pabarstykite druska ir pipirais, kelioms minutėms palikite ramiai lėkštėje.
  4. Jautienos didkepsnį supjaustykite juostelėmis ir dėkite į salotų lėkštę.
  5. Salotas pašlakstykite balzaminiu actu.

069

Sočiais pilvukais,

Lieknos Bitės