OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielosios mūsų skaitytojos, jų antrosios pusės ir vaikučiai pabiručiai,

ar pasiilgote mėsiškų patiekalų? Jei taip, mes pažadame, kad nuo šiol jais lepinsime dažniau, mat mūsų draugas Lapinas rūpinasi, kad Lieknų Bičių valgiaraštyje atsirastų ir triušienos, ir antienos patiekalų. O mes tuo tik džiaugiamės, mat ne tik jus norime išmokyti kuo įvairesnių patiekalų, bet ir pačioms smagu valgyti sveiką, liesą ir naudingą mėsą.

Gali būti, kad ir jūs su triušiena „susidraugavote“ panašiai kaip ir mes – pradėjus primaitinti vaikučius. Aš laikausi principo, kad visa šeima prie stalo turi sėstis vienu laiku ir valgyti tą patį maistą (esu madam, kaip sako mano vyras, tad nesiruošiu kiekvienam gaminti po atskirą patiekalą). Taigi, o tai reiškia, kad tėveliui ir mamytei teko prisitaikyti prie mažylės valgiaraščio. Seniau jau rašiau, kad mažajai vadovei turime dėkoti dėl to, jog nuo šiol pusryčiams kemšam košes. Na, o kitas jos nuopelnas – sveikos mėsos, tokios kaip triušiena, integracija į mūsų mitybą.

Mažiau kalbų – daugiau darbų. Štai triušienos kukulaičių receptas, kurį siūlome išbandyti kiekvienai šeimai, turinčiai mažylių. Ir ne tik! Esame tikros, kad šis receptas patiks visiems, mėgstantiems triušieną.

REIKĖS (kukuliukams):

250 g triušienos faršo (mes naudojome „Lapino puotos“);

20 g avižinių dribsnių;

1 v. š. graikiško jogurto;

druskos;

pipirų.

Padažui:

1 morkos;

1 svogūno;

1 pomidoro;

2 saliero stiebų;

1 v. š. ghee sviesto;

100 ml pieno;

džiovintų raudonųjų paprikų miltelių;

druskos;

pipirų.

GAMINIMAS:

Visus ingredientus sumaišyk tarpusavyje, pagardink druska, pipirais ir leisk šiek tiek pastovėti. Formuok nedidelius kukulaičius ir trumpai apkepink iš visų pusių ghee svieste. Dabar pagamink padažiuką. Morką sutarkuok, svogūnus supjaustyk kubeliais, salierą griežinėliais ir pakepink viename šaukšte ghee sviesto (arba aliejuje), padruskink, dėk pipirų, įberk žiupsnelį džiovintų raudonųjų paprikų. Kai daržovės suminkštės, sudėk supjaustytą pomidorą, įpilk šiek tiek vandens, kad daržovės galėtų pasitroškinti. Į šį padažą sudėk kukulaičius ir leisk viskam pasitroškinti uždengtoje keptuvėje dar 15 min. Kukulaičius išgriebk, o padažą sudėk į virtuvinį kombainą ar kokteilinę, supilk 100 ml pieno ir suplak iki vientisos tyrės, kuria gardink kukulaičius.

Patiekalas labai švelnaus skonio, todėl labai tiks vaikams, kurie net nejusdami suvalgys savo paslėptą daržovių porciją. Tačiau triušienos kukulaičiai bus naudingi ir visai šeimai. Pradedant mamomis, mat tai liesa mėsa, turinti ypač mažai kalorijų, ir tėčiais – joje taip pat labai didelis procentas baltymų, o baigiant mažiausiais – triušiena ypač tinka nuo alergijos kenčiantiems mažyliams.

Tad nieko nelaukiam ir ragaujam šiuos kukulaičius!

Sveikuoliškus mėsos patiekalus gaminančios,

Lieknos Bitės

 

2 KOMENTARAI

  1. Receptas išbandytas, tik vietoj triušienos kalakutiena, ir saliero stiebų nebuvo parduotuvėje tai teko daryt be jų. 10 balų! Prieš treniruotę labai gerai buvo, neapsunkino ir suteikė jėgų!

Comments are closed.