Su vaikais – ir vargas, ir džiaugsmas. Smagu, kai jie pilnais žandais kerta savo mylimus patiekalus, bet tikras galvos skausmas, kai juos tenka įkalbinti paragauti ką nors naujo. Pastebėjau, kad vaikams labai svarbu ne vien tai, ką jie valgo, bet ir kaip tai atrodo. Tad šios dienos sėkmė – nuodėmingąsias bulvytes „fri“ primenančios triušienos ir daržovių lazdelės. Tokiu būdu kepta mėsa vaikams patiko ir tuo, kad labai lengvai kramtoma, tad tinka ir visai mažiems valgytojams.

REIKĖS

Kelių triušienos filė juostelių (mes pamėgome Lapino puotos),

1 kiaušinio,

sezamo sėklų saujelės,

kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio,

2 v.š. smulkių avižinių dribsnių,

daržovių.

GAMINIMAS

  1. Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis, trumpam pamarinuokite pabarstę druska ir pipirais.
  2. Daržoves supjaustykite šiaudeliais.
  3. Išplakite kiaušinį, į jį merkite triušienos juosteles, vėliau apvoliokite sezamo sėklų, sūrio ir dribsnių mišinyje.
  4. Dėliokite skardoje mėsos juosteles, daržoves (jas pašlaksčiau aliejumi) ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Mažylių mėgstamus patiekalus ruošiančios,

Lieknos Bitės