dsc09504Tikriausiai, daugelis žino, kokia skani, tik ką iškepta gruzdinta vištiena. Tačiau sau jau seniai esu prižadėjusi dideliu ratu aplenkti visas greito maisto užkandines. Ir ne tik todėl, kad maistas jose tukinantis, tačiau labiau dėl sveikatos sumetimų. Visai nenoriu į savo organizmą kišti riebaluose permirkusios mėsos. Taip teko namuose atrasti sveikesnį būdą išsikepti traškius vištienos gabalėlius.

REIKĖS:dsc09508

0,5 kg vištienos filė arba šlaunelių mėsos;

kukurūzų traškučių (čia tokie ale meksikietiški traškučiai, mes renkamės tokius, kurių sudėtyje yra tik kukurūzų miltai, druska, saulėgrąžų aliejus);

2 v. š. aliejaus;

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Vištieną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais (mes pjaustome juostelėmis).
  2. Vištieną apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
  3. Kukurūzų traškius susmulkinkite su maistiniu smulkintuvu.
  4. Gabalėlius po vieną iš visų pusių apvoliokite traškučiuose ir dėkite į kepimo formą, ištiestą kepimo popieriumi.
  5. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15-20 minučių.

dsc09504

Prie šio patiekalo labai tinka keptos bulvytės (jas taip pat apšlakstome aliejumi, pabarstome druska, kmynais ir dedame į kepti į orkaitę). Mes su šiuo mėsos patiekalu mėgstame ir įvairius padažiukus. Pavyzdžiui: šaukštelis majonezo, grūdėtos garstyčios, ½ a. š. medaus, ½ a. š. balzaminio acto, prieskoniai.

Ieškančios ir atrandančios,

Lieknos Bitės