22Neseniai mano vyras darbo reikalais buvo išvykęs į Vokietiją. Ponulis ten prisivalgė  tiek visokių dešrelių patiekalų, kad man visai neseniai pareiškė: „Reikia ir mums dažniau pasigaminti kažką su dešrelėmis“. Aš nesu didelė dešrelių gerbėja dėl jų sudėties, tačiau, norėdama, kad patiekalą galėtų valgyti net ir mažiausia mūsų šeimos narė, išbandžiau „Kitchen Me“ šviežios  triušienos dešreles. Liesa, naudingų medžiagų kupina triušiena, natūralios avies žarnos ir natūralūs prieskoniai – vienintelės šių dešrelių sudedamosios dalys. Gaminant jas nenaudojami jokie sintetiniai dažikliai, konservantai ar kiti maisto priedai, todėl dešrelėse puikiai atsiskleidžia savitas triušienos skonis.

REIKĖS:

250 g šviežių triušienos dešrelių (mes naudojome „Kitchen Me“);

400 g raugintų kopūstų;

didelės morkos;

svogūno;

česnako;

kelių šaukštų pomidorų padažo;

prieskonių

GAMINIMAS:

  1. Kopūstus nuplaukite vieną arba du kartus (pagal jų rūgštumą), dėkite į puodą ir užpilkite stikline vandens ir palikite troškintis ant nedidelės kaitros.
  2. Morką sutarkuokite, svogūną – susmulkinkite. Dėkite juos kepti į keptuvę su 1 v. š. ghee sviesto. Į pabaigą, kai daržovės atrodys suminkštėjusios, berkite česnaką.
  3. Kepintas daržoves suberkite į kopūstus, pagardinkite druska, pipirais, kmynais, įpilkite dar pusę stiklinės vandens. Troškinkite apie 40 minučių, kol kopūstai bus minkštutėliai.
  4. Dešreles kepėme maždaug 12 minučių grilinėje keptuvėje su 1 a. š. ghee sviesto.
  5. Kopūstus patiekite su virtomis bulvėmis ir keptomis dešrelėmis.kolezasTradicinių patiekalų savo virtuvėse nevengiančios,

Lieknos Bitės