Ar jūs tokios pat alkanos kaip ir mes? Jei taip, ir vėl su jumis sveikinamės. 🙂
Mums būna dienų, kai tikrai pritrūksta fantazijos, o ką šiandien pagaminti? Mėsą, žuvis, daržovės… o gal kažkas iš kruopų? Tokiais atvejais ilgai nesukam galvos ir pasitelkiam fantaziją arba atsidarome Lieknų Bičių puslapį. Čia randame ir senų gerų, mūsų jau išbandytų, receptų, ir sugalvojame kažką naujo.
Taip nutiko ir šį kartą: pamačiau vištienos kumpelių receptą ir sugalvojau, kad reikia kažko įdomesnio. Taigi, šiandien pietums – vištiena, įdaryta kietuoju sūriu ir karijų riešutais.
REIKĖS:
6 išdorotų vištienos šlaunelių;
marinatui:
medaus;
garstyčių;
pipirų;
druskos
įdarui:
saujelės vynuogių;
40 g karijų riešutų (mes naudojome „Arimex „);
40 g kietojo sūrio
GAMINIMAS:
- Vištienos šlauneles įtrinkite marinavimui skirtais produktais ir palikite kelioms valandoms.
- Vynuoges supjaustykite į 4 dalis, išimkite sėklas, riešutus nuplikykite verdančiu vandeniu, susmulkinkite, kietąjį sūrį sutarkuokite ir visą įdarą sumaišykite.
- Ant išklotų mėsos gabalėlių dėkite įdaro ir mėsą užlankstykite, sutvirtinkite smeigtukais nebūtina, nes kepsime orkaitėje ir gabalėliai sutvirtės kepdami. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Patiekite su orkaitėje keptomis daržovėmis ir šviežiais pomidorais su gražgarstėmis.
Išradingų dienų virtuvėse linkėdamos,
Lieknos Bitės
Gal pasiūlytumėt, kokius kitus riešutus galima naudoti?
Manome, kad puikiai turėtų tikti graikiški ar migdolų riešutai :).
Comments are closed.