sdr

Reta namų šeimininkė išsisuka nuo šventinės ruošos. Bet ir tuo atveju, jei reiki paplušėti, ieškome greitų ir skanių alternatyvų. Savo šeimoje turime tradicija dar prieš įsibėgėjant šventiniam procesui atšvęsti švenčių pradžią tik mūsų šeimos rate, tad palepiname save gardžia vakariene. Gerosios fėjos pasirūpino, kad man dar mažiau laiko reikėtų triūsti virtuvėje ir padovanojo jau marinuotą ančiuką, kurį tiesiog bereikėjo iškepti orkaitėje, o prie jo pasirūpinau gardžiu ir labai Kalėdišku padažu.

REIKĖS

Ančiuko (mes kepėme Kitchen Me marinuotą ančiuką),

1 kriaušės,

100 g džiovintų spanguolių,

1 a.š. medaus,

cinamono lazdelės,

100 ml apelsinų sulčių,

1 mandarino.

GAMINIMAS

  1. Ančiuką pašaukite į orkaitę (pirmas ir paskutines 30 minučių kepiau 210 laipsnių orkaitėje, o vidurinę dalį, apie 1 valandą, 130 laipsnių orkaitėje).
  2. Kriaušes susmulkinkite kubeliais, mandariną riekelėmis.
  3. Užkaiskite 2 stiklines vandens, suberkite visus padažui skirtus ingredientus ir virkite apie 20 minučių, kol padažas sutirštės.
  4. Padažą galima patiekti ir tokį arba vos pasmulkinti rankiniu smulkintuvu. Padažas saldus ir Kalėdiškas ir labai dera prie tobulai minkšto ir sultingo ančiuko!

Sočių šventinių pietų,

Lieknos Bitės