Ar ir jūsų akis, kad ir kaip besilaikytumėte sveikuoliškos mitybos, traukte trauke gruzdinti džiūvėsėliais apvilkti kepsneliai kavinių iškabose? Aš kartas nuo karto tokį suvalgau pietaudama mieste, bet namie tokios nuodėmės sau dažniausiai neleidžiu. Gera žinia tai, kad šį savaitgalį išbandžiau man visiškai naują derinį: gavau traškų kepsnelio su plutele patiekalą, bet tokį pasigaminau tikrai sveiku būdu. Įdomu kaip? Skaitykite!

 

 

 

REIKĖS

Mėgiamos mėsos kepsneliams,

nepilnos stiklinės sūdytų pistacijų (mes mėgstame „Arimex“),

kiaušinio,

kalno daržovių kepimui (bulvyčių, saliero gumbų, šparagų ir kitų).

 

GAMINIMAS

  1. Daržoves supjaustykite, pašlakstykite aliejumi, druska ir sudėkite į kepimo skardą, jei renkatės ilgiau kepančias daržoves, pradėkite kepti).
  2. Kiaušinį išplakite.
  3. Pistacijas virtuviniu kombainu sumalkite iki smulkių trupinėlių.
  4. Kepsnelius patepkite kiaušinių, o vėliau apvoliokite riešutų trupinėliuose, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Traškiai ir sočiai,

Lieknos Bitės