Kartais norisi paprastučių salotų, o kartais – ko nors įmantraus, bet tuo pačiu ČIA IR DABAR, na, kad nereikėtų prie puodų stovėti. Šiandien – kompromisas, siūlome suktinukus su gardžių sūrių įdaru, kuriuos paruošite itin paprastai. Tradiciškai naudojamus džiūvėsius keitėme rūpiais speltos miltais, o paruoštus suktinukus kepėme orkaitėje, tad galite nesibaiminti, kad sugadinsite savo planus pavasarį pasitikti grakštesnėms.

REIKĖS:

1 vištos krūtinėlės be kaulo;

saujelės graikiškų riešutų (rinkomės Arimex);

Kelių griežinėlių sūrių (naudojome mėlynojo pelėsio ir Kaiser sūrį);

1 kiaušinio;

3 š. rupių speltos miltų;

1 š. aliejaus

GAMINIMAS:

  1. Riešutus pamirkykite karštame vandenyje, po to pasmulkinkite ir sumaišykite su kubeliais pjaustytais sūriais.
  2. Krūtinėlę supjaustykite pailgais, kuo plonesniais kepsneliais.
  3. Į paruoštą mėsą susukite šaukštelį sūrio ir riešutų įdaro.
  4. Paruoštą suktinuką pamirkykite į kiaušinio, šlakelio vandens ir mėgiamų prieskonių plakinį.
  5. Suktinuką apvoliokite rūpiuose miltuose ir dėkite į skardą.
  6. Suktinukus papurkškite alyvuogių aliejumi.
  7. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.

Šeimas lepinančios,

Lieknos Bitės