Kartais norisi paprastučių salotų, o kartais – ko nors įmantraus, bet tuo pačiu ČIA IR DABAR, na, kad nereikėtų prie puodų stovėti. Šiandien – kompromisas, siūlome suktinukus su gardžių sūrių įdaru, kuriuos paruošite itin paprastai. Tradiciškai naudojamus džiūvėsius keitėme rūpiais speltos miltais, o paruoštus suktinukus kepėme orkaitėje, tad galite nesibaiminti, kad sugadinsite savo planus pavasarį pasitikti grakštesnėms.
REIKĖS:
1 vištos krūtinėlės be kaulo;
saujelės graikiškų riešutų (rinkomės Arimex);
Kelių griežinėlių sūrių (naudojome mėlynojo pelėsio ir Kaiser sūrį);
1 kiaušinio;
3 š. rupių speltos miltų;
1 š. aliejaus
GAMINIMAS:
- Riešutus pamirkykite karštame vandenyje, po to pasmulkinkite ir sumaišykite su kubeliais pjaustytais sūriais.
- Krūtinėlę supjaustykite pailgais, kuo plonesniais kepsneliais.
- Į paruoštą mėsą susukite šaukštelį sūrio ir riešutų įdaro.
- Paruoštą suktinuką pamirkykite į kiaušinio, šlakelio vandens ir mėgiamų prieskonių plakinį.
- Suktinuką apvoliokite rūpiuose miltuose ir dėkite į skardą.
- Suktinukus papurkškite alyvuogių aliejumi.
- Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
Šeimas lepinančios,
Lieknos Bitės