collageMes antieną ir žąsieną valgome ne tik per Kalėdas. Bent kartą per savaitę pasilepiname šios sveikos mėsos patiekalu. Geriausias variantas, kuris tiesiog negali nepasisekti sultingas steikas. Paprasta, greita ir galima valgyti vis su kitais garnyrais. Šis mūsų variantas šiek tiek egzotiškas, nes derinome saldžiarūgštį ananasų padažą.

REIKĖS:

2 gabalėlių antienos filė (mes naudojome „Lapino puotos“); 

druskos;

pipirų;

šlakelio aliejaus;

kelių šaukštelių trintų aviečių

ANANASŲ GARNYRUI:

1 v. š. ghee sviesto;

pusės ananaso;

1 mėlynojo svogūno;

1 v. š. sojų padažo;

1 a. š. rudojo cukraus

druskos;

pipirų

GAMINIMAS:

  1. Anties krūtinėlę gerai nuplaukite, nusausinkite ir iš visų pusių ištrinkite druska bei pipirais.
  2. Įkaitinkite keptuvę (geriausia – grill), kad net dūmų atsirastų, įlašinkite šlakelį aliejaus ir dėkite anties filė (jei ji su oda – ji turi būti apačioje). Kepkite 5 minutes iš vienos pusės, apverskite – tiek pat pakepkite iš kitos. Šiam kepimui pasiruoškite iš anksto – atsidarykite langus ir duris į lauką, nes dūmų ir kvapo bus LABAI daug. Krūtinėlė turi būti gerai apskrudusi – net ruda.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių ir į ją dėkite kepimo inde sudėtus apkepusius anties steikus. Kepkite maždaug 10–12 minučių, jei norite steiko su krauju – galite ir trumpiau.
  4. Mėsą išimkite iš orkaitės, dėkite į lėkštę ir leiskite jai ramiai pastovėti kokias 10 minučių.
  5. Pagaminkime garnyrą. Išvirkite grikius.
  6. Keptuvėje ištirpdykite ghee sviestą, dėkite smulkiai supjaustytą svogūną, kai jis suminkštės – supilkite sojų padažą, berkite cukrų ir druską. Kepkite, kol skystis beveik išgaruos, tuomet berkite kubeliais supjaustytą ananaso minkštimą. Viską sumaišykite, dar minutę pakepkite ir patiekite kartu su antienos steiku ir jūsų mėgstamu garnyru. Mes rinkomės grikius ir virtą kukurūzų burbuolę.

025Skanių atradimų linkinčios,

Lieknos Bitės