Oh, kaip senamadiška ir kaip drauge malonu! Vyras „netikėtai“ grįžta su gėliu vazonėliu (oj, kaip gerai jis per šitiek metų išmoko, kas mane labiausiai pradžiugina), o aš šeimą palepinu sočiu ir labai vyrišku patiekalu. Šiandien, prisiminusi, kad ši diena – tarptautinė moters diena net atsidusau iš palengvėjimo, kad nereikės galvoti, ką sudėtingo paruošti pietums, juk toks patiekalas labai greitas, bet kartu ir šventiškas. Kepsnius patiekiau su gausybe daržovių ir naminiu BBQ padažu. Būkite laimingos, mielos Bičių draugės!

Sultingiems steikams REIKĖS

2 jautienos didkepsnių (rinkomės Kitchen Me firmos Black Angus didkepsnius);

ghi sviesto,

druskos, pipirų.

Kepsnio GAMINIMAS:

  1. Grilinę keptuvę patepkite ghee sviestu ir stipriai įkaitinkite. Į kaitrią keptuvę dėkite kepsnį ir apkepkite iš abiejų pusių po 5 minutes.
  2. Kepsnį pabarstykite druska ir pipirais, leiskite „pailsėti“ kelias minutes.
  3. Patiekite su paruoštu padažu.

Padažui REIKĖS

300 ml sultinio,

250 ml pomidorų pastos,

1 v.š. sojos padažo,

1 didelio svogūno,

3 skiltelių česnako,

1 a.š. garstyčių,

2 v.š. aštraus saldžiarūgščio padažo,

1 v.š. ghi sviesto,

2 v.š. kokybiško acto,

šiek tiek rudojo cukraus.

GAMINIMAS

  1. Česnaką ir svogūną pasmulkinkite ir pakepinkite ghi svieste.
  2. Į pakepusias daržoves sudėkite pomidorų pastą, užpilkite sultiniu, sudėkite likusius ingredientus ir vis pamaišant virkite apie 20 min., kol padažas sutirštės.

 Pakiliai nusiteikusios,

Lieknos Bitės