Artėjant šventėms, ant mūsų stalų vis dažniau atsiduria antienos filė, kurią ypatingai mėgstame ir patiekiame su įvairiausiais rudeniškais daržovių deriniais. Dažnai sulaukiame klausimų, kur perkame kokybišką mėsą. Nors kažkada jau pasakojome, tačiau pasikartosime – mūsų triušienos, antienos ir žąsienos favoritė – „Lapino puota“. Šios firmos gaminiai dar nėra nuvylę, o rasite juos didžiuosiuose prekybos centruose.
REIKĖS:
šviežios antienos filė su oda 500 g (pasirinkome „Lapino puotos“);
1 morkos;
1 svogūno;
1/2 brokolio;
šlakelio pieno
GAMINIMAS:
- Keptuvę gerai įkaitinkite, dėkite antienos filė odele žemyn ir kepkite apie 5 min., vėliau kepsnį apverskite ir kepkite dar 5 minutes.
- Keptuvėje ant šlakelio aliejaus pakepinkite smulkintą česnaką, svogūną, šaudeliais pjaustytą morką.
- Mėsą ir pakepintas daržoves perkeliame į puodą, užpilame vandenių, kad nepilnai apsemtų kepsnį, įdedame druskos, pipirų ir verdame. Aš viriau greitpuodyje, tad man užteko 15 min., tačiau, jei jūs virsite paprastai, prireiks šiek tiek daugiau, kad mėsa būtų minkštutėlė.
- Baigus troškintis mėsai, sudedame brokolius ir dar šiek tiek paverdame. Brokolius išgriebiame kartu su keliais šaukštais sultinio, įpilame šlakelį pieno ir smulkintuvu suplakame iki padažo konsistencijos. Patiekiame su antienos kepsniu.
Nuostabaus skonio ir sveikus mėsos patiekalus gaminančios,
Lieknos Bitės