Sveikinamės su mėsos mėgėjais,
ar jūs nepritrūkstate fantazijos rinkdamosi, kokiu garnyru pagardinti mėsytę? Mes stengiamės naudotis sezoninės virtuvės gėrybėmis. Tikriausiai jau matėte, kokiais krepšiais šią vasarą iš miško tempiame grybus. Taigi, reikia ne tik girtis instagrame, bet ir gaminti patiekalus.
Dauguma mūsų neįsivaizduoja šviežių grybų be lašinukų ir riebaus pieniško, sviestinio ar grietinės padažo. Bet šį kartą grybus pasirinkau kaip liekną steiko akcentą ir juos paruošiau ne su riebiu padažu, o vos pakeptus ghee svieste. Taip paruošti baravykai – labai patiko visiems valgiusiems.
REIKĖS:
steiko (mes naudojome „Kitchen me Rib Eye“ steiką);
pluoštelio šviežių baravykų;
1 v. š. ghee sviesto
GAMINIMAS:
- Grybams paruošti keptuvėje išlydykite ghee sviestą, suberkite pasmulkintus baravykus ir kepkite pamaišant apie 10 min., padruskinkite.
- Keptuvėje išlydykite šaukštelį ghee sviesto ir gerai įkaitinkite keptuvę, dėkite kepsnį, pakepkite kelias minutes, apverskite ir dar kelias minutes pakepkite. Iškepus pabarstykite pipirais, druska ir leiskite pastovėti 5 min. Patiekite su grybais.
Miško gėrybes labai mėgstančios,
Lieknos Bitės